Hirdetés

Elvarázsolt kert a városi rengetegben

Mágikus feltöltődés a Studio Reaktor szauna-paradicsomában, Csehországban.

A Sázava folyó kanyargó medrétől kőhajításnyira, erdővel körülvett kertben épült meg a cseh területen számos intézményt működtető INFINIT Welness megbízásából a különleges kialakítású, misztikus wellness-paradicsom.

 

Studio Reaktor fiatal cseh iroda Senohraby település szállodája mellé tervezett wellness központja a négy őselem megidézésével teremt varázslatos miliőt egy kert hangulatos zugaiban. A varázskertbe a szomszédos szálloda sötét alagsori folyosóin keresztül lehet eljutni, és ez megfelelő kontraszttal vezeti fel az élményt. A folyosók adnak helyet a wellness kiszolgáló helyiségeinek, ahonnan kilépve mellbe vág az álomszerű hangulat. 

A kertben kis természetes tó körül különböző típusú szaunák, hűsölő zónák és egy pihenőszobaként kialakított növényház található. A pihenőben páfrányok lógnak a mennyezeti fénykutakból, a homlokzatot kúszónövények fonják be. Köröskörül egyéb apró építmények és nyugágyakkal felszerelt relaxációs zónák szolgálják a meghitt kikapcsolódást.

A privát használatra szánt szaunák faléc burkolata utal a belső terek témájára. A belső terek játékos kialakítása, változatossága fokozza az élményt, amit a különböző illatok, hőmérséklet és zene ad. A legdekoratívabb a szauna-szeánszokra szolgáló egység díszítése, ahol a közös rituálék zajlanak. A lehűlést csillogó kövekkel dekorált, szabálytalan alakú lapokkal burkolt egység szolgálja, ide került a szaunamester helye is.

A kertet kis ösvények hálózzák be, ahonnan meghitt zugok nyílnak. Az utat a magas fűben és a fenyőfákon elhelyezett lámpások jelölik ki, miközben az építmények falán elhelyezett, a fémből készült világító szimbólumok finoman pulzálva segítik a tájékozódást, és csábítják a szaunákba a vendégeket. A szükséges intim zónákat eltérő szélességű deszkázattal kialakított takarás teremti meg. 

A Senohraby szauna kortárs eszközökkel megformált álomvilága tökéletes helyszínt nyújt a teljes ellazulásra és kikapcsolódásra.

 

TervezőStúdió Reaktor
Építészek: Jakub Heidler, Jan Kačer
Közreműködő építészek: Lenka Komárková, Tomáš Krč, Tereza Komárková
Elkészült: 2021
Hasznos alapterület: 1400 m²
Fotók: BoysPlayNice

 

Forrás: LINKA sajtó

 

Még több és nagyobb képért katt a galériára!




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Modern építészeti megoldásokkal újult meg Csehország második legjelentősebb középkori vára

Modern építészeti megoldásokkal újult meg Csehország második legjelentősebb középkori vára

Ilyen lett Helfštýn várának felújított reneszánsz palotája.

A templom, amelyben még az ablakokat is elrejtették, hogy teljes legyen az elvonulás

A templom, amelyben még az ablakokat is elrejtették, hogy teljes legyen az elvonulás

Az Atelier Štěpán azért választotta a kört meghatározó formaként, mert az az örökkévalóság vallási szimbóluma.

Modern otthon a romok mögött

Modern otthon a romok mögött

Az ORA építészei úgy gondolják, hogy koncepciójuk jó példája lehet annak, hogyan kell hozzányúlni az öreg házakhoz.

Nincs találat!

Hirdetés