Hirdetés

Ez már a hatodik, BREEAM minősítéssel rendelkező épülete a TIBA Építész Stúdiónak.

Megkapta a BREEAM minősítés hat fokozatából az ötödik legmagasabbat, az excellentet a Váci Greens irodaház E épülete, ezzel a TIBA Építész Stúdió hatodik BREEAM-minősített épülete lett a Váci Greens A, B, C és F épületei, valamint a Telekom Székház után.

A Váci Greens beruházás második fejlesztési ütemében az E és F irodaépületet tartalmazó beépítés kialakításához a stúdiónak vissza kellett kanyarodnia az első fejlesztési ütem tervezése során meghatározott alapfelvetésekhez – írja a projektről az építésziroda. A TIBA építészei még 2009-ben készítettek egy városépítészeti koncepciót a Váci út – Rákos patak - Madarász Viktor utca – Babér utca közötti területre. Ehhez a koncepcióhoz igazodva alakították ki a teljes beruházás kapcsolatait és a beépítési terveket, melyek szerint

a Babér utcától a Rákos patakig tartó területen ritmusosan a környezetbe illő épülettömegek határozzák meg az utcaképet.

A gépjármű- és tömegközlekedéssel terhelt, forgalmas Váci úttal párhuzamosan kialakítottak egy közlekedő utcát. Ez az irodát és az épületekben található kiszolgáló funkciókat használók számára védett megközelítést jelent, de a Rákos patakhoz a Babér utcától való eljutást is lehetővé teszi. Így az E-F épület tömbjén belül a gyalogos forgalom számára két megközelítési lehetőség adódik: észak-dél irányban a magánterületen megvalósuló, közhasználat számára átadásra kerülő gyalogos sétányon, és kelet-nyugat irányban az épületek alatt és belső udvarain átvezető gyalogos átjárón keresztül.

Az épületek homlokzati megnyitása rímel a telken átvezető belső közlekedési vonalra, és kijelöli a földszinti fő előcsarnokok helyét, segítve az épületekben található iroda funkció megközelítését, és az épületek közötti orientációt.

Váci Greens E-F épület
Megrendelő: Atenor
Tervező: TIBA Építész Stúdió
Tervezés: 2017-2018
Kivitelezés: 2018-2020
Bruttó terület: 82 081 m2

Felelős építész tervezők: Bozsik Zoltán, Király Zoltán
Építész tervezők: Beczner Balázs, Bozsik Zoltán, Csányi Zita, Havanecz Márk
Építészek: Buzder-Lantos Zsófia, Csépányi Diána, Czégeni Csaba, Elekes Gabriella, Hajas Veronika, Kalászi Zoltán, Kócsó Dániel, Kovács Zsombor, Lánszki Csenge

A Váci Greens projekt befejezéséről az OCTOGON 162-es (2020/6-os) lapszámában írtunk részletesen. Fejléckép: a Váci Greens F épülete.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Fenntartható, egészséges és jövedelmező irodaépületek építése 10 egyszerű lépésben

Fenntartható, egészséges és jövedelmező irodaépületek építése 10 egyszerű lépésben

Niczki Tamás (TIBA Stúdió) ArchDailyre írt dolgozatának magyar átirata.

Változhatnak előnyükre az irodaépületek a koronavírus-járvány hatására?

Változhatnak előnyükre az irodaépületek a koronavírus-járvány hatására?

Niczki Tamás, a TIBA Építész Stúdió tervezőjének írása.

A Telekom székház -17 fokban is épült, hogy időben elkészülhessen

A Telekom székház -17 fokban is épült, hogy időben elkészülhessen

Gábor Péter és Baumann Gergely Telekom székház építésével járó felelősségről.

Nincs találat!

Hirdetés