Arányban a természettel

Természetes és modern találkozik ebben a családi házban, Porto Felizben.

A Sao Paolo-i Gabriel Garbin építészirodájának egyedi megoldásokkal színesített projektjeit a forma és funkció egyensúlyára építi. A stúdió munkáit az arányosságot és szimmetriát előtérbe helyező, modern, minimalista stílus jellemzi. Modernista szellemben, helyspecifikus szemlélettel építették meg azt a Porto Feliz-i családi házat is, ahol az egyszerűség a precízen kidolgozott részletekkel, valamint – Brazíliának köszönhetően – trópusi felhanggal párosul.

 

 

Garbin építészirodájának célkitűzése, hogy új építészeti irányvonalat honosítson meg a Brazíliában elterjedt európai, gyarmati hatás ellenpontozásaként. Ennek egyik első állomása az FBV WP projektnevet viselő családi ház, ami Sao Paolo állami tulajdonú zöldterületére épült. Az építész szavaival élve „dzsungelesített”, letisztult vonalvezetésű viselő otthon minimalizmusa mellett a buja, zöld környezetre is reflektál.

 

 

Az L-alakú ingatlan mögött a védett brazil erdőség áll, így a körülötte lévő tér nyitott és erősen behatárolt is egyben. Az építészek kiemelt célja volt, hogy az épület a természet megzavarása nélkül olvadjon bele a tájba. A ház így viszonylag alacsony és egyszintes lett, ennek kellemes velejárójaként pedig árnyas és hűvös is, míg a kert napos, ligetes részekkel tagolt maradt.

 

 

Az előcsarnokban a jellegzetes mashrabiya burkolattal találkozik a látogató. Ez az iszlám eredetű, rácsos szerkezet légies karaktert, valamint természetes ventillációt kölcsönöz a térnek, pont úgy, ahogy a parkolót árnyékoló fa szerkezet is. A kültér és a beltér között tolóajtók mossák el a határokat.

 

 

Az építészek az enteriőr játékosságát és rétegrendjét a hagyományos falazási és famegmunkálási technológiákból merítették: aszimmetrikus kőpadló, ismétlődő motívumú mashrabya a falakon, és lineáris, szövött panelek a mennyezeten. Alapanyagai helyi forrásokból származnak, ami további fontos szempontja volt a fenntarthatósági szemléletű építészstúdiónak. A berendezés elemeit Sérgio Rodrigues brazil designer és Paulo Mendes de Rocha építész tárgyaiból válogatták, míg az étkező, a nappali és a hálószobák bútorait Gabriel Garbin csapata tervezte.

 


A beltér természetes anyagai, formái, valamint a kültér kékje-zöldje az emberi és natúr világ között egyedülálló harmóniát alkotnak. A hatalmas, oszlop nélkül tervezett közösségi terek, a minden hálóból közvetlenül elérhető kert az, amit „együttélésre invitáló környezetként” ír le Gabriel Garbin. Luxus és természet ötvöződik itt, az FBV WP mindennapi élet élvezetére berendezett, tökéletesen arányos világában.

 

Gabriel Garbin | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: Wallpaper

 

További képek és rajzok a galériában!




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Arányban a természettel

Arányban a természettel

Természetes és modern találkozik ebben a családi házban, Porto Felizben.

Új kommunikációs és marketing igazgató a DVM group csapatában

Új kommunikációs és marketing igazgató a DVM group csapatában

A márkaépítési folyamat részeként megújul a kommunikációs és marketing osztály. 

A világ színes – miért ne lehetnének az épületeink is azok?

A világ színes – miért ne lehetnének az épületeink is azok?

Az újbudai Elite Park első üteme.

Nincs találat!

Hirdetés