Hirdetés

Sander Patelski grafika, Sekhina bornyitó, Balaton Offseason kötet és Printworks jenga – ajándékozz minőségi, értékes építészeti témájú és/vagy „csak” nagyon menő designtárgyakat! Adventi ajándéktippek az OCTOGON online szerkesztősége ajánlásával

„Még nem vagy lekésve semmiről!” – nyugtatgatjuk magunkat advent első hetében, amikor még egyetlen szerettünknek sem vettünk ajándékot. Éppen azért, hogy tényleg ne teljesen az utolsó napokra maradjon az ötletelés, a beszerzés, a karácsonyig még előttünk álló három hétben az OCTOGON online szerkesztősége egy háromrészes sorozatban ajánl számotokra szép, igényes kivitelezésű, frappáns ajándékokat építészet, művészet és design témában. Tartsatok velünk!

 

Grafika a modern építészet bűvöletében
Sanders Patelski printjei

A vizuális művész digitális grafikáival tiszteleg a modern design ikonikus tervezői előtt: a Hollandiában élő alkotó a kézi rajzok hangulatában készült digitális képeivel idézi fel az előző század modern építészeti remekműveit. Munkáin főként azokat az ikonikus épületeket, tereket és tárgyakat jeleníti meg, amelyeken a legerősebben érződik a Bauhaus és a De Stijl hatása, emiatt magukat a grafikákat is leginkább e két mozgalom vizuális elvei jellemzik. Az irányzatokkal Patelski még a Maastricht-i Művészeti Intézetben töltött egyetemi évei alatt ismerkedett meg.
 

Olvasd el korábbi cikkünket Patelski munkáiról ITT!
 


A „Le Corbusier, l’Unité d’Habitation, la Cité radieuse, Marseille, 1952” printje hivatalos honlapjáról rendelhető meg erre a linkre kattintva.
 A natúr borok és a design szakma találkozása
Sekhina pét-nat nyitó

A Sekhina pét-nat* nyitó egy többfunkciós eszköz, amely lehetővé teszi a nagynyomású pét-natok biztonságos, veszteség nélküli nyitását. Az eszköz segítségével az ajánlott fogyasztási hőmérsékleten tudjuk kibontani a palackunkat, miközben az ital végig hűvös marad. A pét-nat nyitó formavilágát a skandináv iskola minimalista stílusa és Alvar Aalto építész munkái ihlették. A termék 95%-ban műanyagmentes anyagokból készült. A tervezők célja a fenntartható, kézműves, tudatos tervezés fontosságának hangsúlyozása és a beavatkozásmentes (low-intervention) borkészítés kultúrájának népszerűsítése.

* A pét-nat a natúr bort készítők pezsgője, bio, kézzel szüretelt szőlőből készül, nem tartalmaz borkészítési adalékanyagokat, hozzáadott cukrot és nincs benne hozzáadott kén sem. 


Olvass róla korábbi cikkünkben ITT!
 


A pét-nat nyitó a Sekhina hivatalos oldalán keresztül rendelhető meg erre a linkre kattintva.
 Balaton Offseason – Amikor a magyar tenger partja kiürül
Bartha Dorka könyve (Kedves László Könyvműhelye)

A könyv igyekszik megragadni valami múlhatatlant a Balaton esszenciájából, ami szezonon kívül csak még tapinthatóbb.

Bartha Dorka papíron történész, a valóságban újságíró, hobbiból pedig fotós. Ha kutat, ír vagy fényképez, mindig a múlt, az emlékek cseppfolyóssága, a kollektív nosztalgia és a személyes emlékezet határmezsgyéje érdekli. Közel egy évtizede szeretett bele a szezonon kívüli Balaton világába, szeptembertől májusig biciklivel járja a déli part alvó településeit, hogy olyan sérülékeny építészeti emlékeket és tájakat örökítsen meg, amelyeket az eltűnés fenyeget. A könyv oldalain kibomlik a magyar tenger – a legszeretettebb hazai táj – története. Miért és milyen neveket adnak a nyaralóknak? Ki és mikor találta fel a balatoni vízibiciklit? Hogyan készülnek a hajókat, halacskákat formázó kerítések? Hogyan robbant be a kempingek, társasüdülők, „zimmer ferik” aranykora, és milyen izgalmas építészeti örökséget hagyott ránk az első hazai regionális terv?

Mindenkinek ismerős, mindenki által szeretett hely – ez a magyar tenger. De valóban ismerjük?


Régóta drukkoltunk, hogy Dorka @balatonoffseason projektjéből egyszer majd könyv legyen, már csak azért is, mert az Instagramon megjelent sorozatról szinte elsőként írtunk az OCTOGON online felületén és azóta is nagy rajongói vagyunk. Molnár Zsuzsanna cikkét erre a linkre kattintva olvashatjátok!
 


A frissen megjelent kötetet a kiadó, Kedves László Könyvműhelye webshopjában tudjátok megrendelni.
 Design jenga a Printworks-től

Ma már rendkívül sokféle kivitelben kapható a jenga – letisztult, nyers fa, vagy nagyon színes, gyerekeknek szánt, szemekkel ellátott műanyag blokkokból álló tornyokból is válogathatunk, de a Printworks FIÓK shopban is kapható, fából készült, kézműves Tumbling Towerje kiemelkedik mind közül. Bordó, fehér és narancs színeivel nagyszerű kiegészítője lehet egy-egy otthoni ünnepi dekorációnak is. 

Rendeld meg a FIÓK webshopjából!
 +1

OCTOGON magazin előfizetés

Utolsóként, de nem utolsósorban magunkat is ajánljuk! A Pulitzer-emlékdíjjal kitüntetett, idén 25 éves OCTOGON architecture&design magazin elsősorban a hazai és a régiós kortárs építészettel, designnal és a szélesebb értelemben vett vizuális kultúrával foglalkozik. Bár az évi nyolc alkalommal megjelenő OCTOGON lapszámokban megjelenő cikkek többsége olvasható online is, kézben tartani ezt a nagy presztízsű, minőségi kiadványt teljesen más élmény. Gyűjteni is ér!
 


Az OCTOGON magazinra erre linkre kattintva lehet előfizetni!

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

4+1 ajándéktipp az építészet és a design jegyében – 3. rész

4+1 ajándéktipp az építészet és a design jegyében – 3. rész

Kulturális élmény, kortárs művészeti színező, színváltó palack, kézműves sörök. Adventi ajándéktippek az OCTOGON online szerkesztősége ajánlásával

4+1 ajándéktipp az építészet és a design jegyében – 2. rész

4+1 ajándéktipp az építészet és a design jegyében – 2. rész

Könyv, kártya, ceruza – karácsony 20. századi módon. Adventi ajándéktippek az OCTOGON online szerkesztősége ajánlásával

4+1 ajándéktipp az építészet és a design jegyében – 1. rész

4+1 ajándéktipp az építészet és a design jegyében – 1. rész

Sander Patelski grafika, Sekhina bornyitó, Balaton Offseason kötet és Printworks jenga – ajándékozz minőségi, értékes építészeti témájú és/vagy „csak” nagyon menő designtárgyakat! Adventi ajándéktippek az OCTOGON online szerkesztősége ajánlásával

Hirdetés