Hirdetés

Újfajta, szívószálmentes fedők a magyarországi Starbucks kávézókban.

Hirdetés

A Starbucks augusztus végétől újfajta, szívószálmentes fedővel várja a kávézni vágyókat Magyarországon. A világon naponta több mint félmilliárd egyszer használatos műanyag szívószál fogy. Az új fedő bevezetésével a Starbucks hozzájárul a mennyiség csökkentéséhez. A bejelentés összhangban áll a vállalat erőforrás-pozitív jövőről szóló környezettudatos víziójával, és mutatja elkötelezettségét egy fenntartható, zöldebb jövő mellett.

A Starbucks új fedőjének tervezésénél a vásárlói kényelem mellett a környezettudatosság volt a fő szempont. Az új designból hiányzik a megszokott, szívószálaknak kialakított nyílás, helyette egy ergonomikus megoldással teszi még kellemesebbé a kávézás élményét a vállalat2.

Az egyedi formatervezésű, újrahasznosítható műanyagból készült fedőn egy megemelt nyílás található, amelynek kialakításhoz kevesebb anyagot használnak, valamint a megoldás kiemeli az egyes italok ízét, így minden egyes korty valódi, minőségi élményt nyújt.

Ennek köszönhetően a Starbucks évente több millió nem újrahasznosítható, műanyag szívószállal csökkenti a felhasznált műanyag mennyiségét üzleteiben. A Starbucks az évben papíralapúra cserélte a műanyag szívószálakat, valamint a vállalatnál elérhető reusable cup újratölthető poharak használata esetén a környezetbarát kávéélmény mellett kedvezményt is biztosít a vendégeknek. A Starbucks továbbra is elkötelezett a még zöldebb és fenntarthatóbb megoldások bevezetésében.

„Az utóbbi években egyre magasabb a fogyasztók elvárása a környezettudatos csomagolás terén is. A Starbucks számára az újfajta kialakítású fedő óriási mérföldkő a fenntarthatóbb vendéglátás irányába. Biztosak vagyunk benne, hogy az új megoldás nemcsak a környezetet óvja majd, de a kávéimádók tetszését is elnyeri” – mondta Kerek Fanni, a Starbucks magyarországi brandmanagere.

2 Az újfajta, szívószálmentes fedő bizonyos hideg italok esetében elérhető, egyes frissítőket, mint pl. a Frappuccinót továbbra is hagyományos módon szolgálja fel a vállalat.

Forrás: Közlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy okosasztal a valaha volt legsikeresebb magyar termék az Indiegogón

Egy okosasztal a valaha volt legsikeresebb magyar termék az Indiegogón

Okostelefonos appal vezérelhető a magassága, így ülő és álló munkára is egyaránt alkalmas.

Hús-vér embereket nem tud, így Legó párokat örökít meg az esküvői fotós

Hús-vér embereket nem tud, így Legó párokat örökít meg az esküvői fotós

Vannak olyan szerencsések, akik a karantén alatt is egybekelhetnek. 

Óráknak tervezett múzeumot a BIG Svájcban

Óráknak tervezett múzeumot a BIG Svájcban

Az Audemars Piguet óragyűjteményének 300 darabja tekinthető meg.

Hirdetés