Újfajta, szívószálmentes fedők a magyarországi Starbucks kávézókban.

A Starbucks augusztus végétől újfajta, szívószálmentes fedővel várja a kávézni vágyókat Magyarországon. A világon naponta több mint félmilliárd egyszer használatos műanyag szívószál fogy. Az új fedő bevezetésével a Starbucks hozzájárul a mennyiség csökkentéséhez. A bejelentés összhangban áll a vállalat erőforrás-pozitív jövőről szóló környezettudatos víziójával, és mutatja elkötelezettségét egy fenntartható, zöldebb jövő mellett.

A Starbucks új fedőjének tervezésénél a vásárlói kényelem mellett a környezettudatosság volt a fő szempont. Az új designból hiányzik a megszokott, szívószálaknak kialakított nyílás, helyette egy ergonomikus megoldással teszi még kellemesebbé a kávézás élményét a vállalat2.

Az egyedi formatervezésű, újrahasznosítható műanyagból készült fedőn egy megemelt nyílás található, amelynek kialakításhoz kevesebb anyagot használnak, valamint a megoldás kiemeli az egyes italok ízét, így minden egyes korty valódi, minőségi élményt nyújt.

Ennek köszönhetően a Starbucks évente több millió nem újrahasznosítható, műanyag szívószállal csökkenti a felhasznált műanyag mennyiségét üzleteiben. A Starbucks az évben papíralapúra cserélte a műanyag szívószálakat, valamint a vállalatnál elérhető reusable cup újratölthető poharak használata esetén a környezetbarát kávéélmény mellett kedvezményt is biztosít a vendégeknek. A Starbucks továbbra is elkötelezett a még zöldebb és fenntarthatóbb megoldások bevezetésében.

„Az utóbbi években egyre magasabb a fogyasztók elvárása a környezettudatos csomagolás terén is. A Starbucks számára az újfajta kialakítású fedő óriási mérföldkő a fenntarthatóbb vendéglátás irányába. Biztosak vagyunk benne, hogy az új megoldás nemcsak a környezetet óvja majd, de a kávéimádók tetszését is elnyeri” – mondta Kerek Fanni, a Starbucks magyarországi brandmanagere.

2 Az újfajta, szívószálmentes fedő bizonyos hideg italok esetében elérhető, egyes frissítőket, mint pl. a Frappuccinót továbbra is hagyományos módon szolgálja fel a vállalat.

Forrás: Közlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Szívószálmentes fedőt hoz Magyarországra a Starbucks

Szívószálmentes fedőt hoz Magyarországra a Starbucks

Újfajta, szívószálmentes fedők a magyarországi Starbucks kávézókban.

Gondolnád, hogy ez egy motor és nem egy elektromos szekrény?

Gondolnád, hogy ez egy motor és nem egy elektromos szekrény?

De akár utcabútor is lehet.

85 000 kilogramm újrahasznosított anyagból készült a Nike párizsi üzlete

85 000 kilogramm újrahasznosított anyagból készült a Nike párizsi üzlete

Sokkal több mint bolt, környezettudatos gondolkodásra is nevel.

Hirdetés