Solinfo City Guide by Octogon #2: Torino.

Valódi értéket ad karácsonyra a Solinfo: az adventi naptárjukban bemutatnak 24, design szempontjából érdekes várost, méghozzá különleges, nem mainstrem látószögből, tervezőkkel, múzeumokkal, kiállításokkal, és néhány különleges tárggyal. Az Octogonnál nyolcrészes sorozatot készítettünk a Solinfo City Guide-ból, kiválogatva a kevésbé ismert városokat bemutató részeket. Másodikként Torinót.

Kedvenc gyártónk Torinóban:
Gebrüder Thonet Vienna
Via Foggia 23/H, 10152 Torino (TO) – Italy

A tervező, akit ismerned kell:
Michael Anastassiades

Michael Anastassiades 1994-ben alapította meg stúdióját Londonban. Építőmérnöknek tanult a London’s Imperial College of Science Technology & Medicine nevű iskolában, majd a Royal College of Art-on szerzett mesterdiplomát ipari formatervezésből. Stúdiója több gyártóval együttműködve tervezett termékeket, többek között a Flos, a B&B Italia, a Herman Miller, a Cassina, a Bang & Olufsen, a Puiforcat, a Fratelli Fantini SpA, a Lobmeyr, a Salvatori, a Svenskt Tenn, a Carl Auböck/Sigmar, a Coedition és az SCP gyártók számára is.

A showroom, amit látogass meg:
Gebrüder Thonet Vienna Showroom

Via Foggia, 23H – 10152 Torino

2017. február 2-án a Gebrüder Thonet Vienna GmbH (GTV) hivatalosan is megnyitotta új vállalati bemutatótermét a Via Foggia 23/H szám alatt. A történelmi bécsi márka, melynek tulajdonosi köre mindig is szorosan kötődött Piemont fővárosához, nemrégiben helyezte át székhelyét Torinóba. Építészek, belsőépítészek és vállalkozók már korábban is látogathatták a showroomot, de most időpontkéréssel a nagyközönség számára is kitárta kapuit, akik így közvetlenül tudják megvásárolni a Wiener GTV Design kollekció darabjait.

Múzeum, amit ajánlunk:
Civica Galleria d’Arte Modern

A Civica Galleria d’Arte Modern ikonikus brutalista épülete a Via Magentán található. 1951-ben Torino országos pályázatot hirdetett a galéria új épületének megtervezésére. A megbízást Carlo Bassi és Goffredo Boschetti építészek nyerték el, akik ekkor még nem voltak 30 évesek sem. A felhívás egy innovatív, futurisztikus múzeumi teret kívánt, az eredmény pedig egy brutalista beton csoda lett. Az 1891 és 1895 között létrehozott GAM volt Olaszország első polgári modern művészeti múzeuma.

Egy karakteres tárgy, ami Torinóra emlékeztet:
GTV - N. 200 chair by Michael Anastassiades

A klasszikus stílusok harmonikus összhangja jellemzi Michael Anastassiades N.200 névre keresztelt fotelét, mely kifinomult vonalvezetésével egyértelmű képet ad a Gebrüder Thonet Vienna stílusról és a tervezési innováció iránti elkötelezettségükről. A márka történetének és a hajlított fa hagyományának tökéletes kombinációját képviseli. Az fotel elnevezésében az N.200, az első asztalos műhely megnyitásának 200. évfordulójának emlékét jelzi, amelyet Michael Thonet alapított Boppardban 1819-ben. Hajlított bükkfa és szőtt nád, ezek az N.200 fotel karakteres jellemzői.

A teljes sorozatot a Solinfo honlapján és Facebook-oldalán olvashatjátok, többek között olyan világvárosokkal is, mint Amszterdam, Barcelona vagy Montreal.

A Solinfo professzionális világítástechnikával, és high-end designtermékek forgalmazásával foglalkozik. A világ vezető designmárkáival karöltve nemzetközi szinten is egyedülálló, széles választékot tár partnerei és leendő partnerei elé.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Budapest Design Map off- és online formában is!

Budapest Design Map off- és online formában is!

Vásároljon idén hazai tervezőtől karácsonyi ajándékot!

Konok Tamás életmű-kiállítás a Ludwigban

Konok Tamás életmű-kiállítás a Ludwigban

A nemrég elhunyt festőművész több mint száz alkotása legkorábban januártól lesz látható.

Funkcionalizmus csapatjátékban

Funkcionalizmus csapatjátékban

Szüle Péter, a Market 6.0 székház vezető tervezője racionalitásról és merészségről.

Hirdetés