Solinfo City Guide by Octogon #5: Kortrijk.

Valódi értéket ad karácsonyra a Solinfo: az adventi naptárjukban bemutatnak 24, design szempontjából érdekes várost, méghozzá különleges, nem mainstrem látószögből, tervezőkkel, múzeumokkal, kiállításokkal, és néhány különleges tárggyal. Az Octogonnál nyolcrészes sorozatot készítettünk a Solinfo City Guide-ból, kiválogatva a kevésbé ismert városokat bemutató részeket. Ötödikként Kortrijket.

Kedvenc gyártónk Kortrijkban:
Wever & Ducré

A tervező, akit meg kell ismerned:
Simon Adriaenssens

A tervező az Ensemble – one stop office számára dolgozott, idéntől pedig a Stay cég társalapítója. Instagram oldalát érdemes követni.

A múzeum, ahova el kell látogatnod:
Texture
Noordstraat 28, 8500 Kortrijk, Belgium

A lenvászon iparágának múzeuma. A múzeumot 2009-ben helyezték a városba, egy 1912-ben épült lenfeldolgozóba. Lenyűgöző látványú, gyönyörű épület különleges környezettel.

Étterem, ahol megpihenhetsz:
A Budalys Simon Adriaenssens projektje. Az épület története igazán érdekes. Idős emberek számára fenntartott hely, a lakók igényei szerint kialakított szolgálati lakásokból áll. Az idősek magányérzetét szeretnék csökkenteni ezzel a projekttel. Az épületben helyet kapott egy étterem is, ami időseket és fiatalokat egyaránt kiszolgál. Ezen a módon szeretnének kapcsolatot teremteni a fiatalok és az öregek között, víz melletti elhelyezkedésének köszönhetően nagyon trendi helynek számít.
Budastraat 52, 8500 Kortrijk, Belgium

Érdekesség a városról:
Kortrijk az UNESCO Kreatív Városok hálózatának és a Biennale Interieur tagja. A nemzetközileg is ismert, a legújabb designokat mutatja be.

Egy újabb tipp a város körbejárásához: Kortrijk saját Instagram oldallal rendelkezik, ahol a Creative city tour nevű programjukat is hirdetik. Ez egy városi séta, amely során különleges tájékozódási pontok, boltok, események mellett haladhatunk el.

A termék, amiről tudnod kell:
Wever & Ducre Wiro lámpacsalád

Ha extravagáns és látványos belső lámpát keresel, akkor a Wever & Ducre Wiro lámpacsalád karakteres darabjait neked tervezték. A lámpaernyők, vagy inkább vázak rozsdamentes, festett acélhálóból állnak. Igazán lenyűgöző lámpa, amely tökéletesen illeszthető az ipari stílusú belső terekbe.

A teljes sorozatot a Solinfo honlapján és Facebook-oldalán olvashatjátok, többek között olyan világvárosokkal is, mint Amszterdam, Barcelona vagy Montreal.

A Solinfo professzionális világítástechnikával, és high-end designtermékek forgalmazásával foglalkozik. A világ vezető designmárkáival karöltve nemzetközi szinten is egyedülálló, széles választékot tár partnerei és leendő partnerei elé.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ahol találkozik Renzo Piano, Klee és Dürrenmatt

Ahol találkozik Renzo Piano, Klee és Dürrenmatt

Solinfo City Guide by Octogon #7: Bern.

A designer, aki az ipari stílust becsempészte az otthonokba

A designer, aki az ipari stílust becsempészte az otthonokba

Solinfo City Guide by Octogon #6: Lyon.

A designváros, amelynek minden ötödik lakója egyetemista

A designváros, amelynek minden ötödik lakója egyetemista

Solinfo City Guide by Octogon #4: Graz.

Hirdetés