Hirdetés

Solinfo City Guide by Octogon #6: Lyon.

Valódi értéket ad karácsonyra a Solinfo: az adventi naptárjukban bemutatnak 24, design szempontjából érdekes várost, méghozzá különleges, nem mainstrem látószögből, tervezőkkel, múzeumokkal, kiállításokkal, és néhány különleges tárggyal. Az Octogonnál nyolcrészes sorozatot készítettünk a Solinfo City Guide-ból, kiválogatva a kevésbé ismert városokat bemutató részeket. Hatodikként Lyont.

Kedvenc gyártónk Lyonban:
Jieldé

Vajon Jean-Louis Domecq gondolt ekkora sikerre, amikor lefektette projektje alapjait anno 1949-ben? Sose kapunk erre választ. Az biztos, hogy ez a briliáns lyoni feltaláló hozzátette a kreációihoz azt a pluszt, azt a harmóniát, ami a létrehozott tárgyakat egyszerre teszi hétköznapi használati eszközzé és művészeti alkotássá. Tény azonban, hogy kieszelt egy lámpát. Egy egyszerű, erős, tagolt lámpát, aminek a kapcsolódásaiban nincsenek elektromos kábelek. A végleges modell 1950-ben született meg. Hogy találmányát legyártsa, Jean-Louis Domecq életre hívta a Jieldét a monogramjából. A siker a Jieldé lámpa gyáraiban azóta is jelen van. A műhelyekből és a tervezőasztalról megállíthatatlanul terjed.

A tervező, akiről tudnod kell:
Jean Louis Domecq

A fent említett Jean-Louis Domecq (1920-1983) elsősorban a Jieldé lámpájáról ismert. Ezt ma a francia iparművészet ikonikus darabjaként ismerik el. Korábbi hasonmásukhoz (Anglepoise) hasonlóan a Jieldé lámpák nagy szerepet játszottak az „ipari stílus” otthoni környezetben való alkalmazásának népszerűsítésében.

Egy igazán különleges lámpa, ami biztosan Lyonra emlékeztet:
LOFT D9406

A Jieldé Loft D9406 állólámpa a francia világítótestek ikonikus darabja. A robusztus fém váznak és az állítható karoknak köszönhetően a Loft lámpák kiválóan alkalmasak otthoni és irodai használatra egyaránt. A lámpacsatlakozók teljesítménye alapján tökéletesen alkalmazkodnak a legprecízebb munkakörnyezethez. Minden Jieldé lámpát Lyonban, Franciaországban gyártanak, és mindegyik lámpa egyedi sorozatszámmal rendelkezik.

A teljes sorozatot a Solinfo honlapján és Facebook-oldalán olvashatjátok, többek között olyan világvárosokkal is, mint Amszterdam, Barcelona vagy Montreal.

A Solinfo professzionális világítástechnikával, és high-end designtermékek forgalmazásával foglalkozik. A világ vezető designmárkáival karöltve nemzetközi szinten is egyedülálló, széles választékot tár partnerei és leendő partnerei elé.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Thonet új székhelyét a nagyközönség is látogathatja

A Thonet új székhelyét a nagyközönség is látogathatja

Solinfo City Guide by Octogon #2: Torino.

Vitra a Solinfo főhadiszállásán
  • 2018-11-19 10:13
  • Deco

Vitra a Solinfo főhadiszállásán

Vitra Concept Store nyílt a Solinfo főhadiszállásán

Hirdetés