Hirdetés

Az Ékszerek Éjszakáját 2015. november 13-án, első alkalommal szervezi meg a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) hét ékszertervezője. 

Az Ékszerek Éjszakáját 2015. november 13-án, első alkalommal szervezi meg a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) hét ékszertervezője. 
A rendezvény keretén belül Budapest szerte mintegy 30 helyszínen – a Design Terminálban, művészeti galériákban, design üzletekben – egy éjszaka idejére több, mint 50 magyar kortárs ékszertervező, valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Budapesti Szolgáltató és Kézművesipari Szakképző Iskola és a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium diákjainak kiállítását tekintheti meg az érdeklődő közönség.  

Király Fanni – Gomolyag bross– pergamen, ezüst, ónix, szaru, oxidált hematit

A rendezvény szervezői a FISE–Ékszerek Éjszakája Budapest Csoport: Besnyői Rita, Dés-Kertész Dóra, Huber Kinga, Kecskés Orsolya, 
Kerékgyártó Szilvia, Stomfai Krisztina és Vékony Fanni ékszertervezők.

Az esemény fővédnökei: Szabó T. Anna költő és Dragomán György író.

A projekt elsődleges célja, hogy széles körben felkeltse az érdeklődést a Magyarországon még kevéssé ismert, a kortárs design és képzőművészet szellemében készült tervezői ékszer műfaja iránt,  lehetőséget teremtsen személyes találkozásra, közvetlen párbeszédre az alkotók és érdeklődők között.  A kiállításokon vetítések, performanszok vagy rövid interaktív bemutatók is színesítik a programot. A szervezők célja egy hagyományteremtő, évről évre ismétlődő, nemzetközi színvonalú kulturális esemény létrehozása  a hasonló profilú müncheni (Schmuck), illetve bécsi rendezvények (Nacht der Schmuckkunst) mintájára.

Tóth Zoltán – Bivaly – nyakék – ezüst, sárga- és vörösréz, műanyag

A rendezvényre meghívott kiállító művészek közül mintegy negyvenen részt vettek az Ékszerek Éjszakája Budapest „Kontakt” című ékszerpályázatán, melynek zsűrije: Szabó T. Anna (költő), Dragomán György (író), Somosi Rita (művészettörténész), Lipóczki Ákos (formatervező, a MOME Tárgyalkotó Tanszékének vezetője), Stomfai Krisztina (ékszertervező). A beérkezett pályaművekből válogatott központi kiállításnak a Design Terminál Konferenciaterme ad otthont. A Design Terminál Pavilonjában a zsűri által legjobbnak ítélt két művet (alkotói és diák kategóriában), valamint egy közönségdíjas alkotást, a rendezvény után még egy héten keresztül tekinthetik meg a látogatók. A közönségszavazásra bocsátott ékszerekre az interneten adhatják le a voksaikat az érdeklődők november 9-ig. A Design Terminálban 16 órakor kezdődő ünnepélyes díjátadóval és megnyitóval veszi kezdetét az Ékszerek Éjszakája Budapest kiállítássorozat.

forrás: sajtóközlemény
 

 

 

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ékszerek Éjszakája BDPST 2018

Ékszerek Éjszakája BDPST 2018

Az Ékszerek Éjszakája BDPST egy évente visszatérő, kortársékszer kiállításokat felvonultató eseménysorozat, amely idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre. Az alkotók független egyéni vagy csoportos kiállításon vesznek részt. 

Reproduced Paradise

Reproduced Paradise

Nagyágyúk és feltörekvő csillagok rendhagyó kiállítása az Ékszerek Éjszakáján.

Ékszerek Éjszakája: Tiszta sor

Ékszerek Éjszakája: Tiszta sor

Kaintz Regina mutatja be friss munkáit a Palmetta galériában.

Hirdetés