Itt a Desert X, a sivatagi szobrászati biennálé 2023-as kiadása.
 

Negyedik alkalommal rendezik meg a grandiózus, szabadtéri szobrászati kiállítást a Coachella völgyben. Idén 12 nemzetközileg elismert művész és kollektíva helyspecifikus alkotásai színesítik a kaliforniai sivatagot.


A Neville Wakefield art director és Diana Campbell társkurátor által rendezett 2023-as Desert X a sivatagi táj történelmét és jövőjét vizsgálja, olyan társadalmi és környezeti témákra reflektálva, mint a víz/szárazság, bőség/hiány, globalizmus/összekapcsoltság. Az Európából, Észak-Amerikából és Dél-Ázsiából érkező művészek az alkotást egyszerre használják a csodálkozás és az önismeret eszközeként.
 

Rana Begum, No. 1225 Chainlink

Monumentalitása és erőteljes üzenete miatt kiemelkedik a brit-bangladesi művész, Rana Begum „No. 1225 Chainlink” című munkája. Begum interaktív szobor együttese egy élénksárga, koncentrikus gyűrűkből álló, felhőszerű pavilon, amely paradox módon mutat rá, hogy a legnagyobb bezártságot jelentő környezet hogyan kínálhat utat a meneküléshez.
 

Torkwase Dyson, Liquid A Place

Torkwase Dyson festőművész minimalista „Liquid A Place” című alkotása egy költői meditáció, amely a testben lévő víz és a sivatagi víz emlékét köti össze. Szintén figyelemre méltó Matt Johnson „Sleeping Figure” névre keresztelt installációja, amely lazán pihenő hajózási konténerekből áll, miközben a globalizmusról és a láncgazdaság töréseiről mesél.
 

Matt Johnson, Sleeping Figure
 

Forrás: Ignant

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Napkeltétől napnyugtáig kortárs szobrászat a Coachella völgyben

Napkeltétől napnyugtáig kortárs szobrászat a Coachella völgyben

Itt a Desert X, a sivatagi szobrászati biennálé 2023-as kiadása.
 

Relaxálj játszótéren!

Relaxálj játszótéren!

Színes, íves, pihentető játszótér várta a Coachella kikapcsolódásra vágyó látogatóit.

Érintkezések/Contacts

Érintkezések/Contacts

Kortárs textil és ékszer bemutatkozása Veszprémben.

Hirdetés