Színes, íves, pihentető játszótér várta a Coachella kikapcsolódásra vágyó látogatóit.

A brooklyn-i és római, kettős székhelyű, Alessandro Orsini és Nick Roseboro által alapított Architensions stúdió jellegzetesen geometrikus, rácsozatot szívesen alkalmazó világát, helyszínközpontú nézőpontját ültette át sokszínű, játékos vonalvezetésű építményébe. A Coachella Valley Music Arts and Festival 2022 rendezvényre épített The Playground nevű, óriás, tornyos tömb egy többrészes, művészek és más tervezők által készített installációsorozat darabja.
 

 

Az építmény négy, egyenként 12,8 - 17m közötti magasságú, acélvázas toronyból áll. Lekerekített, vagy épp szögletes, változatos elrendezésű geometriai formák halmaza alkotja. Rácsozata néhol „üresen hagyott”, máshol tömör, élénk színű polikarbonát lemezek, illetve helyenként tükröző fólia, vagy csillogó, fényáteresztő, dikroikus PVC-film által fedett. A szerkezet fix, mégis dinamikus látványt nyújt a változatos, áramló formavilágának, és a felületén megcsillanó fényjátéknak köszönhetően.

 

 

Bár a neve „Játszótér”, funkciója nem az – fizikailag nem meghódítható. Az installációt íves padokkal vették körül, ahol a bulizók körbeülhetik, ejtőzhetnek, relaxálhatnak, miközben elmerülnek a színházi díszletre emlékeztető, színpompás látványban. Az építmény ihletője többek között Aldo Rossi Il Teatro del Mondo-ja, valamint Constant Nieuwenhuys, az improvizációt és lehetőségeket megtestesítő Új Babilonja olyan városi tipológiákra utaló formákkal, mint a különféle terek, teátrumok és parkok. „A The Playground egyfajta színházi élményt nyújt, ahol a néző egyben a szereplője is az előadásnak”  – magyarázza Alessandro Orsini.

 

 

A gyakorta különleges technológiát alkalmazó, vagy erős, magával ragadó hatású elemekkel készített installációk képesek az embert egy másik dimenzióba repíteni. Már maga a Coachella fesztivál is egy ilyen helyszín, ezért ahelyett, hogy a résztvevők érzékeinek terhelését tovább fokozták volna, a The Playgound inkább pihenésre, a szabad, személyes idő megélésére ösztönöz. „Az alkotás a látványával, puszta jelenlétével képes lehetőséget biztosítani a technológiai eszközök használata nélküli ellazulásra” – folytatja a projekt értelmezését Orsini.

 

 

A The Playground a fesztivál vibráló élete, a hangos zene, a lézershow-k, és más, a látogatók lenyűgözésére irányuló performanszok mellett egyfajta tartalmas, gondolatébresztő kikapcsolódást kínál. Üde színfoltjával, magasba törő építészetével olyan helyszín, ahol szívesen heverésznénk mi magunk is, főleg egy alaposan átmulatott éjszaka után.

 

 

Architensions | Web | Facebook | Instagram

 

Forrás: FRAME
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Napkeltétől napnyugtáig kortárs szobrászat a Coachella völgyben

Napkeltétől napnyugtáig kortárs szobrászat a Coachella völgyben

Itt a Desert X, a sivatagi szobrászati biennálé 2023-as kiadása.
 

Relaxálj játszótéren!

Relaxálj játszótéren!

Színes, íves, pihentető játszótér várta a Coachella kikapcsolódásra vágyó látogatóit.

A világ legjobb építészirodáit díjazta az Architizer A+ Firm Award 

A világ legjobb építészirodáit díjazta az Architizer A+ Firm Award 

Harmincegy kategóriában osztott díjakat az A+

Hirdetés