Hirdetés

Kiállítás rendhagyó tárlatvezetéssel.

A Budapest Design Week fesztivál társrendezvényeként a DesignPécs programsorozat október 14-én rendhagyó tárlatvezetéssel készül az érdeklődőknek.

 

A „Kortárs pécsi építészek kalandozása a design világában” villámkiállítás az idei Design Week fő témáját, design és építészet kapcsolatát járja körül, ezúttal a kortárs építészet közegében. Neves, többnyire a pécsi építészet középnemzedékéhez tartozó alkotók design munkáit mutatja be, egy-egy bútordarab, továbbá tervek és fotók segítségével.

Az anyag zömét a kortárs pécsi építészek (Pelényi Margit, Dévényi Sándor, Bachmann Zoltán, Koller József, Oszoli Dénes, Bencze Zoltán, Borza Endre, Patartics Zorán, Getto Tamás, Getto József, Karlovecz Zoltán) egy-egy műve, illetve az azokat kiegészítő dokumentumok, fotók, tervek tablói egészítik ki.
 


A kiállítás megnyitója során az építészek rendhagyó tárlatvezetés keretében mutatják be munkájukat és mesélnek arról, miképpen kerültek kapcsolatba az ipari formatervezés világával, és hogyan látják a két művészeti ág együttműködésének lehetőségeit. Az este interaktív jellegű, módot ad a közönségnek az építészekkel történő közvetlen beszélgetésre, eszmecserére is.
 

Kortárs pécsi építészek kalandozása a design világában

Időpont: 2022. október. 14. 19:00-20:00
Helyszín: Csontváry Múzeum, Pécs
Facebook esemény
A DesignPécs weboldala

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Fogtechnika 3D nyomtatással

Fogtechnika 3D nyomtatással

A teljes mértékben itthon készülő terméket már 25 országba szállították világszerte.

Filigrán szék, kevés anyagból és kevés hulladékkal

Filigrán szék, kevés anyagból és kevés hulladékkal

Mindössze négy lemezből állnak, és egy tompaszögben találkoznak egymással a Tiles székek síkjai.

Hirdetés