Hirdetés

A BoBO babaház a szabad játékban és a történetmesélésben segít a gyerekeknek. 

Király Adrienn alternatív babaháza, a BObO kapta az Innovációs és Technológiai MinisztériumFelsőoktatásért, Innovációért és Szakképzésért Felelős Államtitkárság különdíját a Design Hét Budapesten. A babaházat a Budapest Design Week videója segítségével mutatjuk be.

A BObO egy olyan bábukkal is kiegészített babaház, amely lehetőséget teremt arra, hogy az óvodás és kisiskolás korosztály szabadon alkothasson történeteket, kifejezhesse gondolatait. A tömör fából és rétegelt lemezből készülő, akár gyerekszobai kisbútorként is használható ház falait színes krétafesték borítja, így azok saját rajzokkal is dekorálhatók.

Szintjei a mesékben is rendre megjelenő hármas tagolást követik, a kedves figurák pedig számtalan tulajdonsággal felruházhatók. A koncepció nem csupán a narratív játékot támogatja, de segíti az elvont és szimbolikus fogalmak megértését és az absztrakt gondolkodás fejlődését.

Ez a korosztály a világot a szabad játék mellett a mesélésen keresztül képes a legjobban megérteni. Erre az egyik legkiválóbb és legkreatívabb eszköz a bábozás, amelynek során a gyerekek történeteket találhatnak ki segítve a saját személyes élményeik feldolgozását is. Az így létrejövő fantáziavilágnak izgalmas, vizuálisan igényes, és ami talán még fontosabb, személyre szabható díszlete a BObO.

A babaházat itt mutattuk be részletesebben, az összes díjazottat pedig ebben a cikkben találod.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elhunyt Cini Boeri olasz tervező

Elhunyt Cini Boeri olasz tervező

Moduláris bútorai tették ismertté, de emellett számos lakóépületet és irodaházat is tervezett világszerte.

Új Bauhaus iskola létrehozását kezdeményezi az Európai Bizottság

Új Bauhaus iskola létrehozását kezdeményezi az Európai Bizottság

Az építészetnek meg kell újulnia, fenntarthatóbb épületeket kell tervezni, ennek ösztönzésére pedig kell egy közös alkotói tér.

Egy alkalmazás segítségével villamosról biciklire, onnan pedig akár közösségi autóba pattanhatunk Bécsben

Egy alkalmazás segítségével villamosról biciklire, onnan pedig akár közösségi autóba pattanhatunk Bécsben

A Wiener Linien ezen kívül egy kísérleti projekt keretében egyes megállókban többféle közösségi járműmegosztót is kihelyez.

Hirdetés