A BoBO babaház a szabad játékban és a történetmesélésben segít a gyerekeknek. 

Király Adrienn alternatív babaháza, a BObO kapta az Innovációs és Technológiai MinisztériumFelsőoktatásért, Innovációért és Szakképzésért Felelős Államtitkárság különdíját a Design Hét Budapesten. A babaházat a Budapest Design Week videója segítségével mutatjuk be.

A BObO egy olyan bábukkal is kiegészített babaház, amely lehetőséget teremt arra, hogy az óvodás és kisiskolás korosztály szabadon alkothasson történeteket, kifejezhesse gondolatait. A tömör fából és rétegelt lemezből készülő, akár gyerekszobai kisbútorként is használható ház falait színes krétafesték borítja, így azok saját rajzokkal is dekorálhatók.

Szintjei a mesékben is rendre megjelenő hármas tagolást követik, a kedves figurák pedig számtalan tulajdonsággal felruházhatók. A koncepció nem csupán a narratív játékot támogatja, de segíti az elvont és szimbolikus fogalmak megértését és az absztrakt gondolkodás fejlődését.

Ez a korosztály a világot a szabad játék mellett a mesélésen keresztül képes a legjobban megérteni. Erre az egyik legkiválóbb és legkreatívabb eszköz a bábozás, amelynek során a gyerekek történeteket találhatnak ki segítve a saját személyes élményeik feldolgozását is. Az így létrejövő fantáziavilágnak izgalmas, vizuálisan igényes, és ami talán még fontosabb, személyre szabható díszlete a BObO.

A babaházat itt mutattuk be részletesebben, az összes díjazottat pedig ebben a cikkben találod.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Alternatív babaház, ami bútorként élhet tovább a gyerekszobában

Alternatív babaház, ami bútorként élhet tovább a gyerekszobában

A BoBO babaház a szabad játékban és a történetmesélésben segít a gyerekeknek. 

Elhunyt Cini Boeri olasz tervező

Elhunyt Cini Boeri olasz tervező

Moduláris bútorai tették ismertté, de emellett számos lakóépületet és irodaházat is tervezett világszerte.

Placemaking kit | FRISS DIPLOMA

Placemaking kit | FRISS DIPLOMA

Az idei friss diplomákból szemezgetünk

Hirdetés