Temesi Apol az ipari hulladékok másodlagos életét kutatja. 

Temesi Apol a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Doktori Iskolájának hallgatója, az ipari hulladékok másodlagos életét kutatva, olyan strukturális felület alakító megoldásokat keres, melyekben az anyagok eredeti, kedvező tulajdonságai kiegészülnek a megmunkálás által nyújtott újabbakkal.
LAMBSKIN névre hallgató legfrissebb projektjében a kőszegi bionemezgyárban lehulló anyagszélek szalagjaira tervezett minták kivágásával, majd összefűzésével egy minden irányban végteleníthető, részletgazdag, strukturált falfelületet hozott létre.

A szalagok stancolása során a mintából kihulló elemek hasznosíta érdekében, az alkotó saját szövési technika alkalmazásával kilenc kisebb strukturált felületi variációt hozott létre, amely reagálva a falfelület mintájára, teszi teljessé az alkotást.



Temesi Apol a LAMBSKIN elkészítési folyamata által többszörösen hívja fel a figyelmet a hulladék felhasználás kérdéseire és ezzel párhuzamosan kínál fel képzőművészeti illetve desing válaszokat.

forrás: sajtóközlemény




Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó cikkek

Már láthatóak a FABRIKA első bútorai

Már láthatóak a FABRIKA első bútorai

A FABRIKA márka egészen friss, a hivatalos debütálás még előttük áll, de az eddigi munkákból is jól látszik, merészebb szemléletet képviselnek a bútorfelújításban. 

Kihirdették a 2015-es A’ Design Award nyerteseit

Kihirdették a 2015-es A’ Design Award nyerteseit

A Nemzetközi Design Award & Competition bemutatja 2014 és 2015 legjobb műveit a design minden ágában.

A MOME Textiltervező tanszék diákjai Tallinban

A MOME Textiltervező tanszék diákjai Tallinban

Májustól két kiállítással is jelen vannak a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Textiltervező tanszékének diákjai Tallinban. 

Hirdetés