Hirdetés

Egy pár cipő elkészítéséhez öt újrahasznosított műanyag palack szükséges.

A környezetvédelem terén az egyik legsürgetőbb feladat annak a hatalmas mennyiségű műanyag szemétnek a kezelése, amely eltömíti az óceánokat, megmérgezi az állatokat, majd végső soron a tányérunkon köt ki. Szerencsére egyre több cég alakítja át az óceánból kibányászott káros műanyagot mindennapjaink hasznos termékeivé. Az egyik közülük a hajós cipők gyártására szakosodott Sperry, amely nemrégiben hozta forgalomba a környezetbarát vitorlás cipőit.

A Sperry-t 1935-ben alapították, kollekciói népszerűek a profi és amatőr tengerészek körében egyaránt. 

A „Look Good. Do Good” mottó alatt nemrégiben bemutatták legújabb sorozatukat, a Bionic-ot, amelynek darabjai újrahasznosított műanyagból készülnek. A part menti hulladékot összegyűjtik, majd környezetbarát fonallá és szövetté alakítják át.

Az így kapott cipők külseje megegyezik a hagyományos Sperry kollekciók robusztus szerkezetével, csak éppen van benne egy nagyon üdvözlendő környezetbarát csavar. A Sperry adatai szerint egy pár cipő elkészítéséhez öt újrahasznosított műanyag palack szükséges, a cipők 30 és 100 dollár közötti áron megvásárolhatók, különféle stílusban és színekben elérhetőek felnőttek és gyermekek számára egyaránt.

Forrás: Sperry
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kényelmes, vagány, újrahasznosítható cipő

Kényelmes, vagány, újrahasznosítható cipő

Nagy Ádám polimer cipőkollekciót tervezett elsősorban vízpartra, de miért ne hordhatnánk akár városban is? Ezen a héten mindenesetre felpróbálhatod.

Hirdetés