Egy pár cipő elkészítéséhez öt újrahasznosított műanyag palack szükséges.

A környezetvédelem terén az egyik legsürgetőbb feladat annak a hatalmas mennyiségű műanyag szemétnek a kezelése, amely eltömíti az óceánokat, megmérgezi az állatokat, majd végső soron a tányérunkon köt ki. Szerencsére egyre több cég alakítja át az óceánból kibányászott káros műanyagot mindennapjaink hasznos termékeivé. Az egyik közülük a hajós cipők gyártására szakosodott Sperry, amely nemrégiben hozta forgalomba a környezetbarát vitorlás cipőit.

A Sperry-t 1935-ben alapították, kollekciói népszerűek a profi és amatőr tengerészek körében egyaránt. 

A „Look Good. Do Good” mottó alatt nemrégiben bemutatták legújabb sorozatukat, a Bionic-ot, amelynek darabjai újrahasznosított műanyagból készülnek. A part menti hulladékot összegyűjtik, majd környezetbarát fonallá és szövetté alakítják át.

Az így kapott cipők külseje megegyezik a hagyományos Sperry kollekciók robusztus szerkezetével, csak éppen van benne egy nagyon üdvözlendő környezetbarát csavar. A Sperry adatai szerint egy pár cipő elkészítéséhez öt újrahasznosított műanyag palack szükséges, a cipők 30 és 100 dollár közötti áron megvásárolhatók, különféle stílusban és színekben elérhetőek felnőttek és gyermekek számára egyaránt.

Forrás: Sperry
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy bázis, ahol futócipők talpát idézi az álmennyezet

Egy bázis, ahol futócipők talpát idézi az álmennyezet

Az Adidas számára tervezett különleges futócentrumot a Noppa Design.

Kényelmes, vagány, újrahasznosítható cipő

Kényelmes, vagány, újrahasznosítható cipő

Nagy Ádám polimer cipőkollekciót tervezett elsősorban vízpartra, de miért ne hordhatnánk akár városban is? Ezen a héten mindenesetre felpróbálhatod.

Átrendezett irodák a Narbutastól - több zónázás és otthonos kényelem

Átrendezett irodák a Narbutastól - több zónázás és otthonos kényelem

Így látja a jövő irodáinak irányzatait a litván Narbutas irodabútor gyártó vállalat.

Hirdetés