Hirdetés

Szerintük ennél „fenntarthatóbb” sportruházatot még nem készítettek.

Kosárlabdázóknak és focistáknak tervezett a 2020-as Tokiói Olimpiai Játékokra ruhakollekciót a Nike, amely tartalmazza a versenyruházatot és az edzéseken használt felszerelést is. A kosárlabda mezeket az Egyesült Államok női és férfi kosárlabdacsapatai, a focimezeket pedig az USA, Dél-Korea és Nigéria csapatai fogják használni. 

A ruhák tervezésekor fontos szempont volt, hogy környezetbarát legyen, ennek következtében újrahasznosított műanyag palackokból, újrahasznosított nejlonból és a cég gyáraiból származó gumi- és fonalhulladékból állították össze őket. 

„Ez a leginkább fenntartható kollekciónk, amit valaha elkészítettünk – mondta John Hoke a Nike tervezési igazgatója. – Legyen szó éremátadási ceremóniáról, az olimpiai faluban viselt ruházatról, vagy edzéseken használt mezekről, mindent 100%-ban fenntartható anyagokból készítettünk.”

Nike Vapormax

Az éremátadón a sportolók a Nike Air Vapormax cipőit fogják viselni, amelynek 75 százaléka gyártási hulladék, a cipő felső részét pedig újrahasznosított poliészterből készítették. Ezzel a Nike szerint nemcsak a hulladék mennyiségét csökkentették, de a szén-dioxid kibocsátást is. A cipő légpárnája újrahasznosított poliuretánból, egy gumiszerű műanyagból készült.

Az Adidas nemrégiben jelentette be, hogy 2024-től szinte csak újrahasznosított műanyagot fog használni a termékei előállításához, sőt, a cég tulajdonában lévő Reebok tavaly már piacra is dobott egy kukorica és algák felhasználásával készített termékcsaládot.

Forrás: dezeen.com
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Eldobsz egy PET palackot, Lego lesz belőle

Eldobsz egy PET palackot, Lego lesz belőle

A Lego csoport bemutatta az újrahasznosított műanyagból készült kocka prototípusát.

Botrány lett a 666 példányban készült sátán-cipőből

Botrány lett a 666 példányban készült sátán-cipőből

Az amerikai zenész, Lil Nas X és a brooklyni MSCHF márka 666 néven fekete Nike edzőcipőt tervezett.

Érintésmentesen felvehető cipőt fejlesztett a Nike

Érintésmentesen felvehető cipőt fejlesztett a Nike

Csak beszállsz és kiszállsz: a GO FlyEase tökéletesen használható kéz nélkül is. 

Hirdetés