Hirdetés

A Kemenes manufaktúra a Vámház körúton nyitott üzletet.

Újabb Kemenes Cukrászda és Bisztró nyílt Budapesten, a Vámház körút 9. alatt augusztus 4-én. Az immár harmadik egységét nyitó Kemenes családi vállalkozás alig egy évtized leforgása alatt vívott ki magának hírnevet a cukrásziparban, a legújabb boltjuk pedig design-szempontból is figyelemre méltó.

A biatorbágyi családi vállalkozásból indult, a Lipóti Pékségnek is beszállító vállalkozás 2015-ben nyitotta legelső önálló cukrászdáját. Elhivatottságuk és odaadó figyelmük a garancia arra, hogy az új, Vámház körúti üzlethelység hamarosan nem csak Klapka György egykori ékszerbirodalmáról, hanem saját jogán is híres lesz. A Kemenes filozófiája alapján a bisztróként is üzemelő cukrászdában családias hangulatban kóstolhatjuk meg az otthoni ízeket, mindenféle tartósítószer, ízfokozó és térfogatnövelő nélkül, csak természetes anyagokból. Az olyan hagyományos sütemények mellett, mint a zserbó és az almáspite, a modern ízek kedvelői is megtalálhatják kedvenceiket macaron, sajttorta vagy akár gyümölcsös mousse formájában. Az édességek mellett meleg étel választékkal is találkozhatnak a vendégek, ezen kívül napi és heti menüvel is készültek.

A legújabb cukrászda designja Horváth Éva belsőépítész és grafikus szakemberek segítségével készült el, de a belső kialakítás során Kemenes Edith üzletvezető ragaszkodott ahhoz, hogy a hely úgy valósuljon meg, hogy a Kemenes jegyek, a marasztaló hangulat felismerhető legyen az új egységben is. A  munkálatokat az év elején kezdték el, a közel 700 négyzetméteres terület belső építészete és berendezése sajáterős beruházással valósult meg.

„Fontos volt számomra, hogy egy családias, békés, meghitt, már-már bensőséges környezetbe érkezzen mindenki, aki egy kellemes zene és virágos asztal mellett jóízűen szeretné elfogyasztani a ’nagymamás’ sütiket, legyen szó barátnős csacsogásról, családi kávézásról, komoly üzletkötésről, kisebb rendezvényről vagy akár egy izgalmas randevúról” – meséli a cukrászda stílusáról Edith.

A családias hangulat nem csak a kinézetben és az ízekben jelenik meg, hanem magában a vezetésben is, hiszen Kemenes Edith, a cukrászda alapítója két lánya segítségével vezeti cégét, a sütés, főzés szeretetét pedig már az unokáknak is sikerült átadnia. A családi cég csupán 8 éve indult, de 2012 júliusára a Kemenes Cukrász Manufaktúra Kft. már a Lipóti Pékség kizárólagos cukrásztermék beszállítója lett. Emellett önálló márkaépítésbe is fogtak, az első cukrászdájuk Biatorbágyon, 2015 decemberében nyitott meg, alig két évre rá pedig már Budapest I. kerületében indultak a másodikkal. A Vámház körúti cukrászda a cég harmadik egysége.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Gard’Ann cukrászda Kaposváron: szecesszió újragondolva
  • 2020-05-20 09:00
  • Deco

A Gard’Ann cukrászda Kaposváron: szecesszió újragondolva

Az erőteljesen szecessziós és art déco jegyeket magán viselő enteriőrt a Stühmer Csokoládégyár üzlete számára tervezték.

Határtalan Design: a slow designtól a 3d nyomtatásig

Határtalan Design: a slow designtól a 3d nyomtatásig

Tizenkét ország majd százötven kreatív alkotójának tárgyai tekinthetők meg a Bálnában.

Európa meghatározó fapadlógyártója az Edelholz

Európa meghatározó fapadlógyártója az Edelholz

A 30 éves múltra visszatekintő faipari vállalkozás a prémium minőségű tölgyfapadlók és parketták szakértője.

Hirdetés