Bekövet a design

Kinézete alapján akár a Marson is járhatna a Polydrops új, sci-fi-be illő utánfutója.

Az elektromos utánfutókat gyártó Polydrops P17 néven bocsátotta piacra eredeti modelljének újragondolt változatát. Az átlagos utánfutókból meglepő módon hiányzik a szigetelés, így Kyunghyun Lew és Jieun Cha alapítók ezúttal erre koncentráltak. Számtalan újításának – például a változatos tárolóhelyeknek – köszönhetően a P17 méltán nevezhető a 21. század utánfutójának, ami ráadásul „páratlan kényelmet kínál minden időjárási körülmény között”.

 

 

A P17 hőfokszabályzós rendszerével sikeresen megszüntették a hőhidakat, az energiaszivárgást minimálisra csökkentették. Az utánfutó akkumulátora és napeleme akár laptop töltésére is alkalmassá teszik a vontatmányt, míg a műholdas Starlink-kel utasai a Föld bármely pontjáról internetkapcsolatot létesíthetnek.

 

 

Az utánfutó berendezéséhez tartozik egy 1370mm x 1980mm nagyságú, kétszemélyes matrac, valamint egy hátul elhelyezett, kívülről megközelíthető konyha. Tárolórekeszei helyet biztosítanak a különféle kempingfelszereléseknek, a frontrészen lévőben például még a kempingszékek, -asztalok is elférnek. A konyha is könnyen és praktikusan pakolható, többek között felszerelték a Pass Thru nevű szekrénnyel, ami összeköti és könnyen hozzáférhetővé teszi a kocsi külső konyharészét és belső terét.

 

 

A P17 külső, szögletes burkolatát a légellenállási mutatók figyelembevételével alakították ki. Az új utánfutót a nagyságrendileg 70%-kal csökkentett légellenállás miatt így bármely típusú jármű képes vontatni, legyen az hagyományos, elektromos, vagy hibrid meghajtású.

 

 

A Polydrops P17 2022-ben elnyerte az iF (International Forum) termékdesign díját jármű kategóriában. Letisztult vonalai, átgondolt, energiahatékony formája, előnyös kialakítása mind-mind a modern, 21. századi kempingező kényelmét szolgálják.

 

 

Polydrops | Web | Facebook | Instagram
iF
 | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: Designboom

 

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Bekövet a design

Bekövet a design

Kinézete alapján akár a Marson is járhatna a Polydrops új, sci-fi-be illő utánfutója.

Befelé építkezve

Befelé építkezve

A pasaréti plébánia, a rendház és a templom felújítása.

Megsokszorozni a fényt

Megsokszorozni a fényt

Az olasz Évoque Lab – Charlotte Taylor designerrel együttműködve – fényben fürdő házat tervezett egy izlandi kanyonba.

Hirdetés