Hirdetés

Bekövet a design

Kinézete alapján akár a Marson is járhatna a Polydrops új, sci-fi-be illő utánfutója.

Az elektromos utánfutókat gyártó Polydrops P17 néven bocsátotta piacra eredeti modelljének újragondolt változatát. Az átlagos utánfutókból meglepő módon hiányzik a szigetelés, így Kyunghyun Lew és Jieun Cha alapítók ezúttal erre koncentráltak. Számtalan újításának – például a változatos tárolóhelyeknek – köszönhetően a P17 méltán nevezhető a 21. század utánfutójának, ami ráadásul „páratlan kényelmet kínál minden időjárási körülmény között”.

 

 

A P17 hőfokszabályzós rendszerével sikeresen megszüntették a hőhidakat, az energiaszivárgást minimálisra csökkentették. Az utánfutó akkumulátora és napeleme akár laptop töltésére is alkalmassá teszik a vontatmányt, míg a műholdas Starlink-kel utasai a Föld bármely pontjáról internetkapcsolatot létesíthetnek.

 

 

Az utánfutó berendezéséhez tartozik egy 1370mm x 1980mm nagyságú, kétszemélyes matrac, valamint egy hátul elhelyezett, kívülről megközelíthető konyha. Tárolórekeszei helyet biztosítanak a különféle kempingfelszereléseknek, a frontrészen lévőben például még a kempingszékek, -asztalok is elférnek. A konyha is könnyen és praktikusan pakolható, többek között felszerelték a Pass Thru nevű szekrénnyel, ami összeköti és könnyen hozzáférhetővé teszi a kocsi külső konyharészét és belső terét.

 

 

A P17 külső, szögletes burkolatát a légellenállási mutatók figyelembevételével alakították ki. Az új utánfutót a nagyságrendileg 70%-kal csökkentett légellenállás miatt így bármely típusú jármű képes vontatni, legyen az hagyományos, elektromos, vagy hibrid meghajtású.

 

 

A Polydrops P17 2022-ben elnyerte az iF (International Forum) termékdesign díját jármű kategóriában. Letisztult vonalai, átgondolt, energiahatékony formája, előnyös kialakítása mind-mind a modern, 21. századi kempingező kényelmét szolgálják.

 

 

Polydrops | Web | Facebook | Instagram
iF
 | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: Designboom

 

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Változó elvárások, maradó értékek - a Szépművészeti Múzeum rekonstrukciója

Változó elvárások, maradó értékek - a Szépművészeti Múzeum rekonstrukciója

Schickedanz Albert és Herzog Fülöp épületét 1906 decemberében nyitották meg.

Az új évtized második Decója

- 2020/2

„Az életre kell igent mondani, és a karanténban is embernek kell maradni” – vallja a Deco első, karanténban fogant lapszáma, amely ennek megfelelően bőséggel kínál inspirációt. Új-zélandi farmház? Van. Interjú a belsőépítésszel, akinek aranyat találni a nevében? Pipa. Tavaszi dekor pasztell tónusokban, Barka nevű vizslalánnyal? Természetesen. Zegzugos románc egy 19. századi kúriában? Megírtuk. Trükkös tértágítás egy eklektikus bérházban? Mutatjuk. Tudatos életmód, gasztro-vonalon? Tálaljuk. Ahogy az egész friss-ropogós Decót is.

Hirdetés