Az Advance Tower már hivatalosan is WELL minősítésű, emberközpontú irodaépület.

A Paulinyi&Partners által tervezett, Váci úti irodafolyosón magasodó Advance Tower a legújabb irodaház, amely megszerezte a WELL minősítést. A nemzetközi WELL Building Standard™ világszerte az emberek egészségét és közérzetét javító tereket értékeli és ismeri el. Az International Well Building Institute (IWBI) döntésének köszönhetően a Magyarországon található összesen három, WELL tanúsítvánnyal rendelkező irodakomplexumból kettő a Futureal fejlesztése. Az Advance Tower 2020 óta az Erste Nyíltvégű Euro Ingatlan Befektetési Alap portfóliójának része.

 

A WELL-minősítés célja, hogy olyan irodaházak épüljenek, amelyek a környezetvédelem mellett az ott dolgozók egészségére, közérzetére és komfortérzetére is kedvező hatással vannak. A washingtoni székhelyű IWBI az épületeket tíz szempont – a levegőellátás, a hőérzet, a bevilágítás, a közösség, a szellemi frissesség, a mozgás, a víz, a hangerő, az alapanyagok és az egészséges táplálkozás lehetősége – alapján vizsgálja.
 


Magyarországon a Futureal Corvin Sétányon található Corvin Technology Parkja volt az első irodaprojekt, amely 2021-ben WELL-tanúsítványt kapott. Idén mind az Advance Tower 12 100 négyzetméteres első és a 8000 négyzetméteres második üteme is kiérdemelte a WELL Gold minősítést. A BREEAM fenntarthatósági tanúsítvánnyal is rendelkező irodakomplexumot a WELL Building Standard™ elveinek megfelelően tervezték és üzemeltetik. A 8 emeletes, „A" kategóriás Advance Tower üvegfelületei jelentős arányban kapnak természetes fényt, az intelligens épületirányítási rendszer pedig a gépészeti és elektromos rendszerek optimális működését biztosítja az energiahatékonyság maximalizálása érdekében. A teljes irodaépület okos megoldásokkal és fenntartható technológiákkal van felszerelve, többek között intelligens öntözőrendszerrel ellátott tetőkerttel, alacsony kibocsátású fűtési és hűtési rendszerrel, UV-C csíraölő légfertőtlenítő berendezéssel, valamint szivárgásérzékelővel.
 


Az Advance Tower irodaházban olyan meghatározó vállalatok képviseltetik magukat, minta az APEX és a KPMG Global Services tanácsadó társaság, valamint a Thermo Fisher Scientific, a világ vezető vállalata a tudomány szolgálatában. Az újgenerációs irodaprojektet a Futureal hosszú távú partnere, az Erste Nyíltvégű Euro Ingatlan Befektetési Alap vásárolta meg 2020-ban. A döntés jelentős lépés volt a befektetési vállalat számára, hogy egy kiváló nemzetközi bérlői összetétellel és kiemelkedő műszaki minőséggel rendelkező irodaház-portfóliót hozzon létre.

„Az ESG elvek figyelembevétele továbbra is kiemelt szerepet játszik ingatlanjaink üzemeltetésében, a fenntarthatósági követelmények komoly elvárásként fogalmazódnak meg, így ezeket bérlőinkkel együttműködve igyekszünk teljesíteni. Az Advance Tower WELL minősítése is jelzi, hogy befektetési döntéseinkben egyre hangsúlyosabban jelenik meg az ESG és törekszünk ingatlan alapjaink ESG-kompatibilitásnak növelésére a napi működésük során is. A jövőben is úttörő szerepet kívánunk betölteni a magyarországi ingatlanalapok ESG kritériumoknak való megfeleltetésében” – hangsúlyozta Pázmány Balázs, az Erste Alapkezelő Zrt. igazgatóságának elnöke.

„A Futureal célja, hogy a fenntartható fejlődés élére állva olyan egészséges, környezetbarát, kreatív és produktív tereket hozzon létre, amelyek vonzzák és megtartják a tehetséget, valamint javítják az ESG-teljesítményt. Ezt bizonyítja, hogy a három magyarországi WELL minősítésű irodaházból kettőt cégünk valósított meg. A WELL szabvány határozza meg az ingatlanpiac következő évtizedét, mi pedig elkötelezettek vagyunk amellett, hogy minden jövőbeli irodaprojektünket ennek megfelelően hozzunk létre, mivel számunkra a fejlesztésnél kiemelt szempont a kényelem és az egészség javítása” – mondta Radványi Gábor, a Futureal Development főépítésze.

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Őrmező szalagja villámgyorsan tekeredik

Őrmező szalagja villámgyorsan tekeredik

2100 tonna betonacél, 20000 köbméter beton, 1500 darab elemes homlokzat közel 40 méteren, 9 szinten - Budapest One

Épül a főváros első okosplázája

Épül a főváros első okosplázája

Letették Buda legnagyobb bevásárlóközpontjának alapkövét.

Vendégházak a szekszárdi tájban

Vendégházak a szekszárdi tájban

Az Építész Stúdió tervében a környezettel való kapcsolat és az intimitás is hangsúlyos.

Hirdetés