Az irodakomplexum nem csak meghosszabbítja a jól ismert, közkedvelt sétálóutcát, de egyedi homlokzataival átformálja a Szigony utca arculatát is.

Látványos videón elevenedik meg a Corvin Sétány új állomásaként az irodakomplexum. A Corvin7 nem csak meghosszabbítja a jól ismert, közkedvelt sétálóutcát, de egyedi homlokzataival átformálja a Szigony utca arculatát is.

A Futureal-csoport különleges megjelenésű, letisztult irodaépülete új fejezetet nyit Közép-Európa legnagyobb városrehabilitációs projektjének életében. Elhelyezkedésének köszönhetően a Corvin7 irodaház egyszerre élvezi a Corvin Sétány által nyújtott szolgáltatások előnyeit, és terjeszti ki ezeket a szomszédos utcák irányába. A fejlesztés alatt álló irodaház a Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca valamint Balassa utca találkozásainál ölt formát. A Corvin Irodák közül a Corvin7 fekszik a legközelebb a metrómegállókhoz, így egyben a legkönnyebben megközelíthető is lesz.

A kilenc szintes épületegyüttes első üteme 17 700 négyzetméter, a második 14 100 négyzetméter irodaterületet nyújt majd.

Az irodaházépítésénél nagy hangsúlyt fektetnek a zöld környezet kialakítására. Belső kerteket, erkélyeket és tetőteraszokat építenek ki, nem csupán a földszinten, hanem a különböző emeletekhez kapcsolódva is, így minden bérleményi terület saját teraszterülettel rendelkezhet. Az ’A’ kategóriás Corvin7 irodaház a BREEAM fenntarthatósági elvárások szerint valósul meg. A cégcsoport korábbi irodaprojektjeihez hasonlóan, az új épületet is a WELL Building (WELL) minősítési szempontoknak megfelelően fejlesztik. A nemzetközi besorolás a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló elemeket ismeri el. A teljes körűen akadálymentesített irodaházban a természetes bevilágítás maximalizálása és az egészséges munkakörnyezet kialakítása érdekében a lépcsőházak nem a liftek mellett kerülnek kialakításra, így megteremtve a lehetőséget a természetes fénnyel ellátott területek teljes kihasználására.

Az épület gépészeti rendszere, a magyarországi követelményeket messze túlteljesítő egyedi szűrői, UV sugaras csírátlanítói Budapest legtisztább levegőjét biztosítják majd, az aktív szénszűrő rendszer pedig az esetleg kellemetlen szagokat semlegesíti.

A központi lobbiból érhető el a közel 3000 m2-es belső udvar, melynek formai koncepciója a benapozást, az építészeti formavilágot és adottságokat is figyelembe véve, egyfajta nagy közös kültéri nappaliként egészíti ki, illetve teszi még élhetőbbé a közvetlen környezetet. A helyszínen kávézó és étterem áll majd az ott dolgozók rendelkezésére

A kisfilm nem csupán a karakteres irodaházat mutatja be eddig nem látott szemszögből, de átadja a nemzetközileg elismert és díjazott Corvin Sétány hangulatát is. A Corvin7 irodától karnyújtásnyira fekvő 800 méter hosszú, zöld növénykazettákkal szegélyezett és a járműforgalomtól elzárt sétálóutca Budapest egyik legfrekventáltabb részén terül el. A több mint 2700 modern lakást rejtő, egyedi épületekkel és 100 000 négyzetméternyi emberközpontú irodával körbeölelt sétány vonzáskörzetében mintegy 100 üzlet, éttermek, kávézók, fitnesz-wellness központ, gyors mosoda, posta, bankfiókok és mozi is található. A fejlesztés 2014-ben első magyar projektként kapta meg a város- és ingatlanfejlesztési szakma Oscar-díjaként számon tartott Urban Land Institute Global Awards for Excellence elismerést is.

A Corvin7 irodaházat a Radius B+S tervezte.

Forrás: Sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Felhők a fejünk felett, vagy óriási lehetőség? 

Felhők a fejünk felett, vagy óriási lehetőség? 

A Főváros tanulmányterve Rákosrendezőre

Hirdetés