Hirdetés

A hangszórónak jelentős térfogatmennyiségre van szüksége, innen jött a szoborszerű formája.

Bay Zoltán lassan 40 éve készít high end audio termékeket, a Bayz Audio Counterpoint 2.0 azonban egy hyper hign end kategóriás audio hangfal, amely Magyar Formatervezési Díjat nyert Termék kategóriában a Design Hét Budapesten. A különleges alakú eszközt – amelyet elektronikai, mechanikai és design szempontból is Bay Zoltán tervezett – a Budapest Design Week videója segítségével mutatjuk be.

Bay Zoltán vállalkozása, több évtizedes műszaki tapasztalattal, kizárólag saját tervezésű hangfalakat kínál. A 2011-ben szabadalmaztatott BRS (Bay Radial Speaker) elnevezésű 360 fokban sugárzó dinamikus magassugárzó extrém sávszélességű rendkívüli impulzusátvitelre képes, sugárzási diagramja pedig még 50 kHz-en is a kört közelíti.

A hagyományos hangszórók membránja működése során betörik, ami negatívan befolyásolja a hangminőséget. A BRS esetében ezek a nem kívánt rezonanciák nem rontják a hangzást. A BRS magassugárzóhoz egy mélysugárzó is készült, amelynek megtervezésében a neves SB Acoustics hangszóróit is tervező Frank Nielsen működött közre. A két hangsugárzó gondosan összehangolt párost alkot.

A hangzás mellett a berendezések teste is egyedi. A tervezés során a lehető legkisebb saját tömegre, nagy merevségre és a saját rezonanciafrekvenciától mentes kialakításra törekedett a tervező. A BAYZ Audio termékei nagy odafigyeléssel, kézzel és kizárólag megrendelésre készülnek.

Az összes díjazottat ebben a cikkben mutattuk be.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Milánóban is sikert arattak a magyar divatmárkák

Milánóban is sikert arattak a magyar divatmárkák

A hazai divathetet követően Olaszország divatfellegvárát célozták meg a magyar tervezők, ahol hét hazai márka mutatta be legújabb, 2022/23-as őszi-téli kollekciójának darabjait. 

Akarat, elhivatottság és az a bizonyos wow-faktor
  • 2022-04-12 13:00
  • Deco

Akarat, elhivatottság és az a bizonyos wow-faktor

Interjú Varró Zoltánnal.

Makettvilág

Makettvilág

Olajos Ilka fotográfus Panel című kiállítása.

Hirdetés