Az Arterior Komplex Kft. is bekerült a Budapesti Értéktőzsde 2022-es 50 leginspirálóbb hazai vállalata közé.


A Budapesti Értéktőzsde egy konferencián mutatta be a „BÉT50 – Ötven hazai vállalat sikertörténete” című kiadványsorozatának legújabb kötetét, amely olyan sikeres, Magyarországon működő és magyar tulajdonú vagy kötődésű vállalatokat mutat be, amelyek hosszú távon fenntartható piaci pozícióra tettek szert, saját területükön már bizonyítottak.
 

Zsadányi László tulajdonos és Varga Zsolt tulajdonos, ügyvezető

Az egyedi belsőépítészeti tervezéssel, kivitelezéssel és bútorgyártással foglalkozó Linea Cégcsoport harmincéves múltra tekint vissza. Irodai székekkel kezdték, most az elsők között tervezik szolgáltatásaik közé felvenni a bútorok 3D-s modellek segítségével történő távgyártását.

Zsadányi László egy külföldi munkatapasztalat hatására úgy döntött, önálló vállalkozásba fog és 1992-ben, győri székhellyel megalapította a Linea Bútor Kft-t. Később bővült a Linea Bútor portfóliója, elkezdtek teljes projektekkel, komplex bútor- és belsőépítészeti megvalósítással is foglalkozni. Bevált az irányváltás: a cégcsoport mostani tevékenységének már 90 százalékát a projektmenedzsment teszi ki. A legelső, győri telephelyen kívül ma már Sopronban és Kisújszálláson, valamint Hajdúnánáson is működik üzemük.

2016-ban csatlakozott a cégcsoporthoz Varga Zsolt és egy névváltással egybekötve az Arterior Komplex Kft. ügyvezetőjeként folytatta a megkezdett munkát. Az Arterior kiugró sikerét az általa bevezetett újszerű, korábban mások által nem használt piacszerzési stratégia, illetve a cég folyamatos fejlesztései hozták el. Ennek köszönhető, hogy a mára több mint 200 külföldi partnerrel, valamint saját gyártóüzemmel rendelkező cég az elmúlt öt év alatt évről évre jelentősen növelni tudta az árbevételét – és ez az expanzió a mai napig tart.
 

Zsadányi László tulajdonos és Varga Zsolt tulajdonos, ügyvezető

Eddig megvalósult projektjeik közül különösen büszkék az idén márciusban újranyitott Magyar Állami Operaház felújításához kapcsolódó munkájukra, melyről itt az OCTOGON online felületén is írtunk korábban. Másik fontos referenciamunkájuk a 2020-ban újranyitott Szépművészeti Múzeum bútorozása volt, de részt vettek a Nemzeti Táncszínház belsőépítészeti megoldásainak kialakításában is. Az állami megrendelések mellett dolgoznak vállalati ügyfelekkel, valamint most készülnek erőteljesebben megjelenni a B2B és a B2C piacon is.

A digitalizáció a bútorgyártásba is betört: a jövőben épületszkennerekkel térképezik majd fel az irodákat, és a digitális modell alapján dolgozzák ki belsőépítészeti terveket. Ennek nagy előnye, hogy nem kell minden egyes kontrollmérés miatt a helyszínre visszamenni, ahogy korábban tették. A digitális modell képes rákapcsolódni az építészek által használt épülettervezési rendszerekre, így még időben kiderül, ha változtatni kell a terveken. Az Arterior célja, hogy a saját készítésű 3D-s bútormodellekből megfelelő gyártókapacitás mellett a világ bármely országában le tudják gyártani a termékeket.

 

Arterior Komplex | Web | Facebook | Instagram

 

Forrás: a Budapesti Értéktőzsde interjúja az Arterior Komplex Kft.-vel, melynek teljes szövege itt érhető el.

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Imádjuk a székeket! – adventi „székfoglaló”

Imádjuk a székeket! – adventi „székfoglaló”

Advent minden napjára jut egy-egy designdarab.

Pompeji leletek járják Európát az Arterior Komplex Kft. közreműködésével

Pompeji leletek járják Európát az Arterior Komplex Kft. közreműködésével

Többtonnás szobrok a nyolcméternyi hamuréteg alól!

Hirdetés