Hirdetés

A Greenpeace kisfilmben támadta meg az Egyesült Királyság műanyaghulladék-politikáját.

Hirdetés

A Greenpeace animációs filmet készített, amelyben az Egyesült Királyság műanyaghulladék-politikáját támadja. A kisfilmben a globális környezetvédelmi szervezet azt a tényt tárja fel, hogy az Egyesült Királyság 1,8 millió kilogramm műanyagot exportál minden nap más országokba, annak dacára, hogy az ország azt állítja, vezető szerepet tölt be a műanyagszennyezés elleni harcban. A film azt szemlélteti, hogy nézne ki ez a mennyiség, ha kiöntenék a Downing Street előtt.

A Wasteminster: a Downining Street Disaster című kétperces kisfilm azzal kezdődik, hogy Boris Johnson éppen sajtótájékoztatót tart a Downing Street előtt, amikor – ezúttal eső helyett – műanyaghulladék kezd el hullani rá, ami végül magával is ragadja. 

„A műanyagot, amit gondosan elmosunk és újrahasznosítás céljából szétválogatunk, más országokba szállítják, ahol nagy részük illegális szemétlerakókba kerül vagy elégetik őket, ami mérgezi a helyi embereket, és szennyezi az óceánokat és a folyókat – mondta Sam Chetan-Welsh, a Greenpeace-től. – A kormány véget vethetett volna ennek, de Boris Johnson eddig csak félintézkedéseket javasolt. Az összes műanyaghulladék kivitelének teljes betiltására van szükség és olyan jogszabályokra, amik révén az Egyesült Királyságban működő vállalatoknak csökkenteniük kell az előállított műanyag mennyiségét.”

A filmben Boris Johnson szájából elhangzó kijelentéseket az alkotók a brit miniszterelnök korábbi interjúiból és beszédeiből emelték át.

A kisfilmet a Greenpeace a Studio Birthplace és a Park Village produkciókkal közösen alkotta meg, rendezői Jorik Dozy és Sil Van Der Woerd voltak. 
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kigyulladt és beomlott a révfülöpi kilátó

Kigyulladt és beomlott a révfülöpi kilátó

Villámcsapás miatt gyulladhatott ki a Fülöp-hegyi Millenniumi kilátó faszerkezete.

Könyvtár és hotel lett az elhagyatott kínai vályogházból

Könyvtár és hotel lett az elhagyatott kínai vályogházból

Az építészirodát azzal bízták meg, hogy alakítson ki az épületből egy 20 fő elszállásolására alkalmas hotelt, amely egyben könyvtár is.

A tokaji tájba simuló pincészetet tervezett a BORD

A tokaji tájba simuló pincészetet tervezett a BORD

A Sauska Borászat Mádtól néhány kilométerre, Rátkán, Tokaj-Hegyalján valósul meg.

Hirdetés