• 2021-06-12 09:00
  • Deco

A napfény színe

Az idei év színeiben készült egy újlipótvárosi lakás.

Változatos minták, vidám színek, pozitív hangulat. Egyedi stílusával, szokványosnak nem nevezhető megoldásaival ez a kisgyerekes család számára készült újlipótvárosi otthon igazán érdekes színfolt a kortárs lakberendezés palettáján.

Szerencsés véletlen, vagy stílusos megérzés? Nehéz lenne kideríteni, mindenesetre ennek az újlipótvárosi lakásnak a színei a 2021-es év legtrendibb kombinációját valósítják meg.

A Pantone szokásos előrejelzése szerint ugyanis az év színének két szín alkotta párost választott, ahol a sárga az optimizmust és a jókedvet, míg a szürke az erőt és a biztonságot képviseli. A pesti Dunapart utóbbi években látványos fejlődésnek indult negyedében nemrégiben készült el a Pannónia Ház. Egyik lakásának tulajdonosa Erika és két kisfia ideálisabb helyre nem is költözhettek volna. Itt az Újlipótváros összes előnyét élvezhetik: a közelben parkok, játszóterek, óvodák és iskolák, valamint a kényelmes bevásárlás lehetősége is nagy segítséget jelent a mindennapokban, ugyanakkor a lokáció közlekedési szempontból is kiemelkedő. 

 A tervezés kiindulópontját jelentő Kilim szőnyeg színes, geometrikus mintáihoz jól illenek a kanapé díszpárnái és az egyedi, sárga falburkolat, de a szintén egyedi tervezésű könyvszekrény is sajátos hangulatot kölcsönöz a nappalinak.Az egyszerű, fehér, beépített konyhabútort és a szintén fehér bútorokkal berendezett étkezőt fekete margóval ellátott, sárga falszakasz keretezi, ami a mennyezetre is felfut. De a munkapult fölötti falszakasz hidegburkolata is nagymértékben hozzájárul a mozgalmas összképhez.

Rétfalvi Viktóriát, a család régi, kedves ismerősét bízták meg a lakás berendezésének feladatával, akinek korábbi munkáit már jól ismerték, így nem volt nehéz az új otthonnal kapcsolatos elképzeléseket közös nevezőre hozni. A tervezést az első pillanattól a színek motiválták. Erika kedvence a sárga, és Viktória is szeret a színekkel játszani – így nem volt kérdés, mi legyen a koncepció kiindulási pontja. Egy szépséges Kilim szőnyeg jelentette a másik, meghatározó elemet, aminek karakteres mintái az enteriőrök stílusának alapjául szolgáltak.

Külön érdekesség, hogy a nappali egyedi gyártású könyvespolcát Erika gyerekkorának kedvenc mesefigurái, egy mackó család tagjai ihlették, és Viktória tervei alapján készültek a különleges grafikájú tapéták is, amiknek színei a lakás tónusaival harmonizálnak. A két aprócska gyerek miatt fokozottan figyeltek a praktikus megoldásokra is, többek között ezért kerültek az étkezőbe könnyen tisztán tartható, fehér, műanyag székek. Összességében a lendületes színeknek, a személyes és az egyedi megoldásoknak köszönhetően nemcsak trendi, de formabontó és barátságos otthon született, ami a gyerekek számára is kényelmes és szerethető.

A nyugodt, pihentető alvás érdekében a hálószobába a szürkék pihentető árnyalatai kerültek. Egyedül az ágy mögötti falszakaszt díszítő egyedi tapéta az, ami igazán különleges hangulatot kölcsönöz ennek a helyiségnek.

A gyermeki fantázia szívesen merül el az apró részletekben. Hatásos hátteret nyújt a dombos tájat idéző háttér a stilizált faházikóknakA gyerekszoba stílusát a dimbes-dombos, napsugaras tájképet megjelenítő tapéta határozza meg, amelynek kellemes tónusaiban a lakás színvilága is visszaköszön.

Már az első benyomás is üde és szívmelengető: az előszoba egyedi, bájos tapétájának és a kicsik öltözködését megkönnyítő alacsony ülőkének köszönhetően.

A cikk az Octogon Deco 2021/01-es számában jelent meg.


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Mit reméljünk a 2021-es Év színeitől?

Mit reméljünk a 2021-es Év színeitől?

Merthogy mindjárt két Év színe lesz jövőre: pantone 17-5104 és 13-0647.

Így alakultak át Újlipótváros utcái a Játszma című film forgatására

Így alakultak át Újlipótváros utcái a Játszma című film forgatására

Képriport az egyik forgatási helyszínről.

Művészi lakás Újlipótvárosban
  • 2020-07-13 09:00
  • Deco

Művészi lakás Újlipótvárosban

Attraktív társítások

 

Hirdetés