Merthogy mindjárt két Év színe lesz jövőre: pantone 17-5104 és 13-0647.

Színházassággal igyekszik reményt szuggerálni 2021-ben a Pantone: az amerikai cég az idei Classic Blue után az Ultimate Grayt és az Illuminating sárgáját választotta az Én színének.

A sárga az irigység színe, a szürke az unalomé, tartja a hétköznapi bölcsesség, és mindjárt ironizálhatnánk is azon, hogy 2020 végére mint mindannyian, a Pantone is irigyli az unalmat. Ám a magyarázat ennél nyilván sokkal szofisztikáltabb.

„Színek házassága, amely egyszerre tartós és felemelő, ezzel erőt és reményt sugároz” – írja a cég a Pantone 17-5104 (Ultimate Gray) + Pantone 13-0647 (Illuminating) kombinációról. Az Illuminating egy fényes, derűs árnyalata a sárgának, pezseg benne az elevenség, felidézi a nap melegét. Az Ultimate Gray a stabilitás, a megbízhatóság szimbóluma, amely szilárd alapokat képez. A két független szín párosítása egy ambiciózus párt alkot, mély érzésekkel és egy könnyed, napsütéses délután ígéretével.

A Pantone több mint 20 éve választja meg az Év színét, ezzel több iparág termékfejlesztéseire – a divatra, lakberendezésre, csomagolásokra, ipari formatervezésre – is hatással van. Az Év színét trendelemzés és alapos megfontolás után választják ki a Pantone Színintézet szakértői, akik az egész világon figyelik az új hatásokat, áramlatokat. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A napfény színe
  • 2021-06-12 09:00
  • Deco

A napfény színe

Az idei év színeiben készült egy újlipótvárosi lakás.

Nem tetszett az Év színe? Mutatunk másikat!

Nem tetszett az Év színe? Mutatunk másikat!

A Dulux is kiosztja minden évben a megfelelő elismerést.

Mit reméljünk a 2021-es Év színeitől?

Mit reméljünk a 2021-es Év színeitől?

Merthogy mindjárt két Év színe lesz jövőre: pantone 17-5104 és 13-0647.

Hirdetés