Hirdetés

Közeleg az év vége, ezt mi sem jelzi jobban, minthogy a Pantone máris bejelentette 2019 meghatározó színét.

A Pantone minden év decemberében megválasztja a következő év hivatalos árnyalatát, ami nemcsak a divatvilágot határozza meg, de az építészet, design és lakberendezési trendeket is. Míg tavaly a misztikus ultraibolya tündökölt az év színeként, addig 2019-ben az élénk narancs és a lágy aranytónus ötvözete, a Living Coral érdemelte ki magának ezt a titulust.

"Ahogy környezetünk egyre zordabb, úgy válunk mi is egyre hidegebbé és egymástól távolivá. Reméljük, hogy a korallzátonyok inspirálta szín lágyságával és élénkségével melegséget visz majd mindenki életébe. Időnk nagy részét a digitális világban töltjük, melyben üdítő kikapcsolódást nyújt a Living Coral kedvessége. Van ebben a színben valami barátságos, meleg és optimista jelleg, ami a design és az otthonok tereiben is népszerűvé teszi." - magyarázza Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezetője. 

Ez a barackos narancs árnyalattal átjárt szín az életerőt, a könnyedséget idézi és nem 2019 lesz az első alkalom, hogy beszínezi majd a lakások falait vagy éppen az épületek homlokzatát. A korallzátonyokon kívül láthattuk már a Pireneusokban található Atelier Fernandez & Serrez tervezte kollégium homlokzatán - amely kialakításában is a korallt idézi -, Luis Barragán színektől hemzsegő épületei között is felbukkan, de nem is kell ennyire messze mennünk, hiszen a Vasáros Zsolt (Narmer Építészeti Stúdió) és a BME Építőművészeti Doktori Iskola által megálmodott Rudapithecus Látványtár is beillik ebbe a sorba. 


Plusz egy a ráadás

Egy fiatal BME-s hallgató a Komplex tervezés tárgynál búvárbázist álmodott Rudabányára, mely épület szintén hasonló színekben tündököl. Krajnyák Nándor Bence koncepciójában a tereplépcsőt követő épületet tervezett, amely belesimul a tájba és melyet az idő előrehaladtával a természet teljesen elrejt majd. Megjegyzendő, hogy ahogy a Látványtár színvilágát, úgy a búvárbázisét is a vasérc határozza meg, de finom párhuzamban áll a Pantone választotta Living Coral barackos, púderes világával is. Mi éppen ezért gondoltuk a sorba illeszteni mindkét épületet. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

„Ready made art” és ház a házban koncepció – a FUTURE PLANS terve a Diákvárosra

„Ready made art” és ház a házban koncepció – a FUTURE PLANS terve a Diákvárosra

A koncepcióalkotást a fenntarthatóság, a körforgásos alapelvek és az életciklus-elemzés határozták meg.

Kis magyar snassz és neociki

Kis magyar snassz és neociki

Könyvbemutató, kiállítás megnyitó, autóbuszos neocikitúra.

Mikor jöhetnek az első WELL minősítések Magyarországon?

Mikor jöhetnek az első WELL minősítések Magyarországon?

Az egyik legújabb zöldépület-minősítési rendszerről ír Vértesy Mónika épületminősítési tanácsadó a TSPC oldalán.

Hirdetés