A már eddig is számos díjat nyert épület most rangos nemzetközi elismerésben részesült.

Négy magyar projekt volt versenyben az Architizer A+ Award nemzetközi díj döntőjében, közülük a Párisi Udvar – amelynek felújítását az Archikon tervezte – közönségdíjat nyert Építészet és megőrzés kategóriában.

Nem kis feladatot vállalt magára az Archikon Építésziroda és a kivitelező Market Építő Zrt., amikor megpályázta a Párisi Udvar felújításának megtervezését, illetve kivitelezését. Európa egyik legnagyobb kerámia burkolatú épületéről van szó a város kiemelt területén, amelyet már többször átalakítottak, és amelynek tulajdonosai egy reprezentatív, ötcsillagos luxusszállodát kívántak létrehozni – a ház múltjához méltó módon.

A Párisi Udvar egy minden értelemben elképesztő épület: olyan időutazással ajándékozza meg a látogatót, amelyben korok és stílusok, fantázia és valóság, élő munka és százéves high-tech alkot lélegzetelállító elegyet. 

A tervezők fő célként azt fogalmazták meg, hogy az itt eltöltött idő életérzést, élményt nyújtson a látogató számára: egy elvarázsolt világot, ahová később is visszavágyik. Emellett fontos szempont volt, hogy a műemléki értékek és a mai kor mérnöki, gépészeti, statikai, tűzvédelmi követelményei, a luxusszálloda technológiai elvárásai észrevétlen természetességgel szolgálják az újjászületett környezetet.

Az épülettel, a tervezéssel, a felújítás körülményeivel és nehézségeivel számtalan cikkben foglalkoztunk, szerepelt az OCTOGON 157-es (2020/1-es) lapszámában, míg korábban külön mellékletet készítettünk róla.

Az A+ Awards döntőjébe jutott még a Gutowski Robert tervei alapján megvalósult pátyi Szent II. János Pál pápa templom a Vallási épületek és emlékművek kategóriájában, az Építészet és tanulás kategóriában a BORD Építész Stúdió Debreceni Nemzetközi Iskola épülete, valamint a VPI Beton Nagy-Mihály Márk által tervezett BINN betonszemetese a Kültéri termékek és anyagok kategóriában. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Két aranyérmet is nyert a Párisi Udvar a FIABCI World Prix d’Excellence-en

Két aranyérmet is nyert a Párisi Udvar a FIABCI World Prix d’Excellence-en

Négy arany- és három ezüstérmet nyertek a magyar ingatlanfejlesztők a rangos nemzetközi nívódíj pályázaton.

Huszonöt éves a Market Építő Zrt.

Huszonöt éves a Market Építő Zrt.

Hazánk mára legnagyobb, piacvezető magasépítőipari vállalata.

Komáromi erőd és kőbányai sétány is kapott Építőipari Nívódíjat

Komáromi erőd és kőbányai sétány is kapott Építőipari Nívódíjat

Huszadszor osztották ki az Építőipari Nívódíjakat.

Hirdetés