Jövőre indulhat a Nemzetközi Ingatlan Szövetség versenyén, miután a hazai kiírást most megnyerte.

A Párisi Udvar Hotel Budapest épületének rekonstrukciója nemcsak az abszolút első díjat nyerte el, hanem az Örökségvédelem és a Szálloda kategóriákban is első helyen végzett a Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata által az idén 22. alkalommal megrendezett Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton. (Frissítés: a Párisi Udvar néhány nappal később Építőipari Nívódíjat is kapott.)

Idén összesen 41 pályázat érkezett a rangos kiírásra, köztük lett első a Párisi Udvar, amely így a jövő év elején indulhat a nemzetközi FIABCI World Prix d’Excellence pályázaton, ahol többek között egy egész oldalas cikk lehet a jutalom a Wall Street Journal című lapban.

A szálloda a Mellow Mood Hotels cégcsoport megrendelésére, az Archikon építésziroda tervezésében és a Market Építő Zrt. kivitelezésében készült el, közel ötéves munkával, és jelenleg az amerikai Hyatt szállodalánc The Unbound Collection by Hyatt márkájának tagja. Az épületet tavaly tavasszal adták át, akkor az OCTOGON külön mellékletben foglalkozott a rendkívül különleges műemléki munkával. 

Az elnöki lakosztály......és a poligon udvar

Azóta az OCTOGON online-ra is több interjú átkerült a mellékletből, míg az épület körüli híreket is rendszeresen közöltük. Bajnok Sándor, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója – aki azóta életműdíjat kapott a felújításon végzett munkájáért – többek között arról beszélt, hogy a tapasztalatait hogyan hasznosítja újra más építkezéseken; Nagy Csaba, az Archikon vezető építésze a rózsaablak mögött megbújó fürdőszobáról, és az épület sok-sok más meglepetéséről nyilatkozott; Szerencsés Botond építésvezető a korai vasbeton épületszerkezet felújításának rejtelmeiről és különlegességéről beszélt – miközben az interjú során éppen egy másik, szintén Schmahl Henrik-tervezte épületben ültünk vele; Varga J. Zoltán építésvezető közvetlen közelről látta, miből mivé lett az épület, és közben bizony időnként úgy érezte, „csodát kellett tenni” a munka során. 

Átadása óta a Párisi Udvar különdíjas lett a MÉD-en, és a nemzetközi elismerés sem sokat váratott magára, az Architizer A+ Awardon közönségdíjat nyert Építészet és megőrzés kategóriában. Ugyanakkor számunkra az is hasonlóan felemelő hír volt, amikor az épület étterme, a Párisi Passage Café & Brasserie napi ötven adag étellel támogatta az orvosok és nővérek munkáját még a járvány első hullámának idején.

Abban is biztosak vagyunk, hogy a patinás épület újkori virágzása nem ért még véget, és további díjakat, elismeréseket hoz majd a rekonstrukciójában részt vevőknek. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elindult a régészeti feltárás a Radetzky-laktanya területén

Elindult a régészeti feltárás a Radetzky-laktanya területén

Kulturális örökségünk védelme érdekében az ingatlanfejlesztő kiemelt figyelmet fordít a régészeti feltárásra.

„Bepillantást nyertünk egy piacképes termék előállításába”

„Bepillantást nyertünk egy piacképes termék előállításába”

Hallgatók mondták el a véleményüket a MOME-Market kurzushétről.

Elindult a HelloParks első projektjének kivitelezése

Elindult a HelloParks első projektjének kivitelezése

Logisztikai megapark épül Maglódon.

Hirdetés