Hirdetés

Huszonöt éves a Market Építő Zrt.

Hazánk mára legnagyobb, piacvezető magasépítőipari vállalata.

Huszonöt évvel ezelőtt alakult meg a Market Építő Zrt., hazánk mára legnagyobb, piacvezető magasépítőipari vállalata.

A Groupama Aréna Európa egyik legkorszerűbb sportlétesítménye

Az építőipari vállalat impozáns teljesítményt tudhat maga mögött. Ügyfelei felkérésére közel 750 projektben, kilencmillió négyzetméternyi területet valósított, épített meg. A további, önmagában szinte felfoghatatlan összmennyiségeket jól szemléltetik a hétköznapokkal párhuzamba állított példák:

  • felhasznált beton: 3 000 000 m3 – ezzel a mennyiséggel megtölthető 1200 olimpiai úszómedence,
  • betonacél: 230 000 tonna – megegyezik 180 000 darab személygépkocsi tömegével,
  • szerkezeti acél: 350 000 tonna – ez megfelel 35 darab Eiffel-torony tömegének,
  • megmozgatott föld: 30 000 000 m3 – ezzel 12 000 darab olimpiai úszómedence tölthető meg,
  • kábel: 47 000 000 fm – ez mintegy 7000 kilométerrel hosszabb, mint a Földet körülölelő Egyenlítő.

A cégcsoport megalakulása óta több ezer partnercéggel, beszállítóval, gyártóval és alvállalkozóval dolgozott együtt. A különböző projektekben nagyságtól és bonyolultságtól függően 50 és 500 között szerepel az aktív partnerek száma, az építési területen dolgozók létszáma pedig akár az 1500 főt is elérheti.

A MOL Campus Magyarország legmagasabb épülete lesz

A Market a magasépítés specialistája, a magyar építőipari cégek között kiemelkedő szerepet tölt be. Munkáit döntően a versenypiacról nyeri, a hazai és nemzetközi megrendelők egyaránt előszeretettel választják fővállalkozónak vagy generálkivitelezőnek. Ennek oka a kimagasló szaktudás, amely a minőségi megvalósítás mellett a széleskörű leányvállalati struktúrában is rejlik. 

Az infrastruktúra, a szerkezetépítő, az épületvillamossági, valamint a vasbetonelem-előregyártó leányvállalatainak köszönhetően pedig a kivitelezések nagy részét cégcsoportból származó erőforrásból, a legmagasabb hatékonysággal képes elvégezni.

A legnagyobb projektek kötődnek a Market nevéhez

A vállalat egyik fő profiljába az ipari és logisztikai létesítmények tartoznak, amiből csaknem 6 000 000 négyzetmétert épített megalakulása óta (mint például az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyára). 

Az elmúlt évek szállodaépítési és irodaház-építési hulláma a Marketet is elérte: szállodából összesen 220 000 négyzetmétert adtak át (például Párisi Udvar Hotel), irodából pedig több mint 1,1 millió négyzetmétert (több közt a Magyar Telekom székházát). Az építőipari cég ügyfelei számára összesen közel egymillió négyzetméter nagyságú kereskedelmi létesítményt (például Árkád) valósított meg, illetve több mint 400 000 négyzetméter sportlétesítmény (például Groupama Aréna) is a nevéhez fűződik. A cég országszerte 32 projekten dolgozik, közöttünk olyan feladatokon, mint a 120 m magas MOL-székház építése, vagy az új, budapesti városnegyed, a BudaPart megvalósítása, vagy a Multicsarnok, az OTP új irodaházának kivitelezése is.

A felújított Párisi Udvar számtalan díjat elnyert már

Középpontban az ember és a minőség

A cég megalakulása óta több mint száz szakmai és üzleti díjat érdemelt ki teljesítményével. Ezek közül kiemelkednek az Építőipari Nívódíjak, a Business Superbrands díjak, az Év Vállalata, az Év Munkahelye, az Év Kivitelező Cége, valamint az Év Széchenyi Vállalkozása elismerések. A vállalat teljesítményével Közép-Kelet-Európa tíz legnagyobb magasépítőipari cége közé tartozik. 

Scheer Sándor alapító-társtulajdonos, a cég vezérigazgatója így összegezte gondolatait: „Huszonöt év telt el azóta, hogy az egykori álomból Magyarország és a régió meghatározó magasépítőipari cége lettünk. Tettük ezt nagyfokú szakmai alázattal, a magas minőségbe vetett elvárásunkkal és a határidő szentségével. A Market azért tudott ilyen teljesítményt elérni, mert középpontban az ember áll: az ügyfelek és a munkatársak. A cégnél folyamatos a fejlődés, az innováció, egy dolog azonban állandó – ami az elkötelezettségünk és védjegyünk is egyben: építeni szeretünk.”
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Komáromi erőd és kőbányai sétány is kapott Építőipari Nívódíjat

Komáromi erőd és kőbányai sétány is kapott Építőipari Nívódíjat

Huszadszor osztották ki az Építőipari Nívódíjakat.

Fővárosi fejlesztések magas építészeti értékkel

Fővárosi fejlesztések magas építészeti értékkel

A Property Market tevékenysége jelentősen hozzájárul a főváros megújulásához – most még többet megtudhatsz a landmark projektjeiről.

Market 6.0 székház, avagy egy építőipari cég tudásának manifesztációja

Market 6.0 székház, avagy egy építőipari cég tudásának manifesztációja

A Market az új székházával mutatja be, hogy mire képes.

Hirdetés