Huszonöt éves a Market Építő Zrt.

Hazánk mára legnagyobb, piacvezető magasépítőipari vállalata.

Huszonöt évvel ezelőtt alakult meg a Market Építő Zrt., hazánk mára legnagyobb, piacvezető magasépítőipari vállalata.

A Groupama Aréna Európa egyik legkorszerűbb sportlétesítménye

Az építőipari vállalat impozáns teljesítményt tudhat maga mögött. Ügyfelei felkérésére közel 750 projektben, kilencmillió négyzetméternyi területet valósított, épített meg. A további, önmagában szinte felfoghatatlan összmennyiségeket jól szemléltetik a hétköznapokkal párhuzamba állított példák:

  • felhasznált beton: 3 000 000 m3 – ezzel a mennyiséggel megtölthető 1200 olimpiai úszómedence,
  • betonacél: 230 000 tonna – megegyezik 180 000 darab személygépkocsi tömegével,
  • szerkezeti acél: 350 000 tonna – ez megfelel 35 darab Eiffel-torony tömegének,
  • megmozgatott föld: 30 000 000 m3 – ezzel 12 000 darab olimpiai úszómedence tölthető meg,
  • kábel: 47 000 000 fm – ez mintegy 7000 kilométerrel hosszabb, mint a Földet körülölelő Egyenlítő.

A cégcsoport megalakulása óta több ezer partnercéggel, beszállítóval, gyártóval és alvállalkozóval dolgozott együtt. A különböző projektekben nagyságtól és bonyolultságtól függően 50 és 500 között szerepel az aktív partnerek száma, az építési területen dolgozók létszáma pedig akár az 1500 főt is elérheti.

A MOL Campus Magyarország legmagasabb épülete lesz

A Market a magasépítés specialistája, a magyar építőipari cégek között kiemelkedő szerepet tölt be. Munkáit döntően a versenypiacról nyeri, a hazai és nemzetközi megrendelők egyaránt előszeretettel választják fővállalkozónak vagy generálkivitelezőnek. Ennek oka a kimagasló szaktudás, amely a minőségi megvalósítás mellett a széleskörű leányvállalati struktúrában is rejlik. 

Az infrastruktúra, a szerkezetépítő, az épületvillamossági, valamint a vasbetonelem-előregyártó leányvállalatainak köszönhetően pedig a kivitelezések nagy részét cégcsoportból származó erőforrásból, a legmagasabb hatékonysággal képes elvégezni.

A legnagyobb projektek kötődnek a Market nevéhez

A vállalat egyik fő profiljába az ipari és logisztikai létesítmények tartoznak, amiből csaknem 6 000 000 négyzetmétert épített megalakulása óta (mint például az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyára). 

Az elmúlt évek szállodaépítési és irodaház-építési hulláma a Marketet is elérte: szállodából összesen 220 000 négyzetmétert adtak át (például Párisi Udvar Hotel), irodából pedig több mint 1,1 millió négyzetmétert (több közt a Magyar Telekom székházát). Az építőipari cég ügyfelei számára összesen közel egymillió négyzetméter nagyságú kereskedelmi létesítményt (például Árkád) valósított meg, illetve több mint 400 000 négyzetméter sportlétesítmény (például Groupama Aréna) is a nevéhez fűződik. A cég országszerte 32 projekten dolgozik, közöttünk olyan feladatokon, mint a 120 m magas MOL-székház építése, vagy az új, budapesti városnegyed, a BudaPart megvalósítása, vagy a Multicsarnok, az OTP új irodaházának kivitelezése is.

A felújított Párisi Udvar számtalan díjat elnyert már

Középpontban az ember és a minőség

A cég megalakulása óta több mint száz szakmai és üzleti díjat érdemelt ki teljesítményével. Ezek közül kiemelkednek az Építőipari Nívódíjak, a Business Superbrands díjak, az Év Vállalata, az Év Munkahelye, az Év Kivitelező Cége, valamint az Év Széchenyi Vállalkozása elismerések. A vállalat teljesítményével Közép-Kelet-Európa tíz legnagyobb magasépítőipari cége közé tartozik. 

Scheer Sándor alapító-társtulajdonos, a cég vezérigazgatója így összegezte gondolatait: „Huszonöt év telt el azóta, hogy az egykori álomból Magyarország és a régió meghatározó magasépítőipari cége lettünk. Tettük ezt nagyfokú szakmai alázattal, a magas minőségbe vetett elvárásunkkal és a határidő szentségével. A Market azért tudott ilyen teljesítményt elérni, mert középpontban az ember áll: az ügyfelek és a munkatársak. A cégnél folyamatos a fejlődés, az innováció, egy dolog azonban állandó – ami az elkötelezettségünk és védjegyünk is egyben: építeni szeretünk.”
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Átvészelte az építőipar a Covid-krízist, de

Átvészelte az építőipar a Covid-krízist, de

Az építőanyag árak ingadozása és az ellátási láncok szűk keresztmetszetei még gondokat okozhatnak.

Hirdetés