A 750 m2-es raktárépület 19 település 45 intézményét szolgálja ki. 

Új, EU-kompatibilis, raklapos állvány- és polcrendszerrel bővült az Ökumenikus Segélyszervezet segélyáruk és adományok tárolására használt országos logisztikai központja a Market Építő Zrt. támogatásának köszönhetően. Az összesen 19 településen található 45 intézmény működéséért felelős 750 m² alapterületű központi raktárépületet tizenhárom millió forint értékben modernizálták.

A Segélyszervezet közel 30 éves, Budapest melletti országos logisztikai központja az elmúlt években ugyan többször is megújult, a beérkező több száz tonna segélyáru fogadására azonban már nem volt elegendő az alapterülete. Szükségessé vált egy EUR raklapok tárolására alkalmas állványrendszer kiépítése, amellyel a befogadókapacitás hatékonyan növelhető. A Market Építő Zrt. tizenhárom millió forint értékben telepített polcrendszerének köszönhetően a korábbi 100-130 raklap földszintes megoldású tárolása helyett a tárolási kapacitás 350-400 raklapra bővült.

Ezzel a megoldással a koronavírus-járvány ideje alatt jelentős mértékben megnövekedett mennyiségű segélyáruk, eszközök, berendezések, védőfelszerelések befogadásának, tárolásának és a kiszállításra történő előkészítésének megfelelő színvonalú biztosítása oldódott meg, továbbá több hely jut a kapcsolódó nyilvántartási és egyéb adminisztrációs tevékenységek ellátására is.  

A támogatással összefüggésben Lehel László elnök-igazgató kifejtette, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet az utóbbi évek folyamán országos raktárhálózatot épített ki több intézménye területén, amely nagyban elősegíti egyrészt az adományok általános logisztikáját, másrészt pedig humanitárius katasztrófák (pl. árvíz) esetén még hamarabb segítséget tudnak nyújtani az egész országban. Ebbe a folyamatba illeszkedik az országos logisztikai központ tárolási kapacitásának háromszorosára növelése, mely komoly előrelépést jelent a humanitárius katasztrófahelyzetekre készleten tartott segélycsomagok, védőfelszerelések és eszközök tárolásában, a baj esetén történő azonnali reagálásban, valamint az országos raktárhálózat működtetésében is. Ezért kiemelt jelentőségű, hogy gyémánt fokozatú partnerük, a Market Építő Zrt. a szaktudását integrálva támogatást nyújtott ezen a téren is a Segélyszervezet számára.


 
„A Segélyszervezettel való kapcsolatunk nem új keletű – nyilatkozta Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója. – Nagyra értékeljük azt a sokszínű és szerteágazó humanitárius munkát, amelyet a szervezet munkatársai végeznek szociális intézményeikben – és azon túl is – a nehéz helyzetben lévő családok, gyermekek, idősek, a járványhelyzet és egyéb katasztrófák által sújtottak segítése érdekében. Külön értéket képvisel számunkra a szervezet filozófiája, mely szerint nem csak gyorssegélyekben és ajándékcsomagok kiosztásában gondolkodnak, hanem esélyteremtésre, élethelyzetek megváltoztatására törekszenek.  A szervezet szakmai tudása és több mint 30 éves tapasztalata számunkra garancia arra, hogy a Market Cégcsoport támogatása jó helyre került, és reméljük, hogy az általunk telepített rendszerrel gördülékenyebbé varázsolhatjuk az adományok fogadására, tárolásra és elosztására irányuló munkát.”
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A design és az építészet hatása a segélyszervezetek adománygyűjtési programjainak sikerességére

A design és az építészet hatása a segélyszervezetek adománygyűjtési programjainak sikerességére

A Cabin Talks, azaz a Max City x Hello Wood podcast-sorozat újabb epizódja.

Újra itt a Budapest Central European Fashion Week

Újra itt a Budapest Central European Fashion Week

Az országimázst is építi és a divatipari vállalkozások piacszerzését is segíti a már 10. alkalommal megtartott Budapest Central European Fashion Week.

Magtárból faluközpont

Magtárból faluközpont

A ZDA – Zoboki Építésziroda és a Pagony Táj- és Kertépítész Iroda pro bono terve Kastélyosdombóra.

Hirdetés