Hirdetés

Valami régi, valami új – a fókuszban: Örökségünk és kreativitásunk.

Az év legjobban várt gasztrorandevúja kétségtelenül a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) éves nagyrendezvénye. A mindig változó helyszínt 2016. szeptember 11-én, vasárnap a Chianti Étterem városa, Veszprém adja, míg a díszletet a vár impozáns kulisszái biztosítják az Érseki Palota előtti téren (Vár utca 16.), a Szentháromság szobornál. A rendezvény az Érseki Palota előtti téren pontban délben, a megyés püspök köszöntőjével és asztali áldásával kezdődik. Ezután a Chianti tulajdonosi köréhez tartozó balatonfüredi Baricska Csárda cigányzenekara idézi fel a Jó ebédhez szól a nóta hagyományait, közel félórás műsorával.

A zene illeszkedik a tematikához: a hagyományőrző blokkot modern ritmusok váltják, hiszen az itt kínált finomságokat az Örökségünk és kreativitásunk mottó jegyében kell elkészítenie a séfeknek. Ez azt jelenti, hogy a vendéglátók egy hagyományos magyar, illetve egy modern, önazonos kreatív fogást kínálnak. Az esemény remek lehetőség arra, hogy a 15 SVÉT, és a két meghívott helyi étterem (Oliva Étterem, Villa Medici), illetve a SVÉT-aspiránsok bemutassák, hol tart aktuálisan a konyhájuk. Az eseményen az italokról természetesen a helyi erők, a Balatoni Kör tagjai gondoskodnak. Veszprém város gesztus értékű ajándéka az idelátogatóknak, hogy a vendégek a Várbeli nevezetességeket a rendezvény ideje alatt jelentős kedvezményekkel látogathatják.

Dátum: 2016. szeptember 11., vasárnap (12.00-18.00)
Helyszín: Veszprém, Érseki Palota előtti tér (Vár utca 16.)
Házigazda: Chianti Étterem, Veszprém
Résztvevők: a 15 Stílusos Vidéki Étterem (többek között: az IKON, Anyukám mondta, Kistücsök, Erhardt Étterem, Rosinante, Mandula stb...) + 2 meghívott veszprémi étterem (Oliva, Villa Medici) + 3 aspiráns étterem
Tematika: Örökségünk és kreativitásunk
Regisztráció: szükséges (augusztus 15-től: veszpreminfo.hu)
Mindig friss hírek: svet.hu, facebook.com/stilusos 

Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Fogadóban 2012 februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 15 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi egy nagy, illetve több kisebb rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A panel nem szürke. Lapozz bele a Jutasi olvasókönyvbe!

A panel nem szürke. Lapozz bele a Jutasi olvasókönyvbe!

Felszabadulás. Haszkovó. Jutasi. Három név, egyetlen lakótelep. Veszprém legnépesebb településrésze olvasókönyv formájában bizonyítja: a panel nagyon is izgalmas!

Hirdetés