Hirdetés

Glitch art és utcai divat.

Szegedi Kata 2016-os tavasz-nyári kollekcióját a glitch art, vagyis a hibaművészet, a képmanipuláció, roncsolás és újjáteremtés inspirálta. A kiindulópont Gazdag Konrád fotója, amely printként eredeti és Kata által roncsolt formában is megjelenik a ruhákon.

Fotó © Viszlay Márk

A tervező legmeghatározóbb inspirációját ismét a kortárs művészetből merítette, a kollekció José Parlá Brooklynban élő művész munkájából táplálkozik. Parlá fest, szobrokat és installációkat készít, fotóz, és elmondása szerint az absztrakció és a kalligráfia között mozognak művei, dokumentaristaként elemzi és mutatja be a város hangulatát, a nyüzsgést. Katához hasonlóan az utca lüktetéséből, metropoliszok hangulatából merít, és el sem tudná képzelni az életét nélkülük.

Fotó © Viszlay Márk

A kollekcióban visszaköszön Parlá expresszív színhasználata, a fő színei az olajzöld, a terepmíntás, az ezüst, a fekete és a babakék. A használt anyagok tekintetében a tervező ismét széles skáláról válogatott: paillette, textúrált flitteres felületek, selyem, düssesz, bársony, fémes-metálos szövött felületek és pamutszövet is megtalálható a kollekcióban.

Fotó: Viszlay Márk


A textúrált, gazdagon díszített anyagokat Kata átemeli az alkalmi viseletekből az utcai divatba, meggyőződéssel vallja, hogy a város lüktetése elbírja a különleges, plasztikus szabásvonalakkal megalkotott, kollázsszerűen összeállított öltözékeket. A tervező korábbi munkáihoz hasonlóan a tavasz-nyári darabokon is keverednek a feminin és maszkulin jegyek, ellentétpárok teszik izgalmassá a kollekciót.


Fotó: Viszlay Márk
Fotóasszisztens: Várfi István
Haj: Kozma Norbi @ have
Smink: Lukács Bianka
Modell: Eszter @ Icon

szöveg:sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Összebútorozott a designügynökség és a bútorszövetség

Összebútorozott a designügynökség és a bútorszövetség

Cél a modern magyar bútoripar, illetve a divat- és designipar hazai szereplőinek szakmai támogatása.

Szeressük vagy sem a Zara új logóját?

Szeressük vagy sem a Zara új logóját?

Talán túlzsúfolt, biztosan nem tökéletes, de elég pontosan pozicionálja a márkát.

Óriási sikert arattak a formatervezők a London Design Fair-en

Óriási sikert arattak a formatervezők a London Design Fair-en

Az installáció megalkotásakor szempont volt a kis ökológiai lábnyom.

Hirdetés