A bulinegyed rejtett arca

Funkcióváltó épületek a Kazinczy utcában.

A Kazinczy utca rejtett történeteinek nyomába eredhetnek az érdeklődők szeptember 16-án, szombaton délelőtt 10 órától. A másfél órás séta alatt feltárul a budapesti bulinegyed szolid arca, például az egykor vas-, rézáru- és kályhagyárként működő régi épületek vagy a rituális fürdő története. Az Ez a hely MENŐ!/ Kazinczy utca a PLACCC City Conversations című rendezvénysorozat része, a részvétel ingyenes. 

Erzsébetvárosi helyszínnel bővül szombaton az Ez a hely MENŐ! nevű, interaktív városi jelölőhálózat. Ezúttal a bulinegyed szívében, a Kazinczy utcában, a Szimpla Kertben kerül ki egy QR-kóddal ellátott, embernagyságú, piros térképtű. A projekt célja rámutatni azokra az épített értékekre, amelyek a szó átvitt vagy valós értelmében el vannak rejtve a szemünk elől, például azért, mert valami eltakarja őket, netán mert az évek alatt megváltozott a funkciójuk.

Az alkotók szeptember 16-án, szombaton délelőtt 10-től az Ez a hely MENŐ!/ Kazinczy utca című ingyenes várostörténeti sétán mutatják meg a bulinegyed másik arcát. A résztvevők megtudhatják például, hogy mi üzemelt a Magyar Táncművészeti Főiskola Koreográfus- és Táncpedagógus-képző Intézete, valamint az Elektrotechnikai Múzeum helyén, valamint felidézik a környék egykor vas-, rézáru- és kályhagyárként működő régi épületeinek, zsinagógájának és rituális fürdőjének történetét. A nagyjából másfél órás séta végpontja Budapest egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága, a legendás romkocsma, a Szimpla Kert lesz, ahol személyes történeteket is gyűjtenek a helyszínen felavatandó Ez a hely MENŐ! pont interaktív üzenőfalára. Az Ez a hely MENŐ! koncepciója a noppa design és a Let_it_Be art agency közös munkája. 

Ez a hely MENŐ!/ Kazinczy utca várostörténeti séta

2017. szeptember 16. (szombat) 10:00 
Talákozópont: 1075 Budapest, Kazinczy utca 55.
A gyalogos séta időtartama megközelítőleg 90 perc. Kényelmes cipő és az időjárásnak megfelelő öltözet viselete ajánlott.
https://www.facebook.com/events/1400277940079152/ 
http://www.ezahelymeno.com/

Az Ez a hely MENŐ!/Kazinczy utca című program a Sétáló Kazinczy utca Fesztivállal és a Szimpla Kerttel együttműködésben valósul meg a PLACCC City Conversations nevű rendezvénysorozat programjában.

PLACCC City Conversations

Kóstolható kiállítás egy cukrászdában, Csipkerózsika-álomkísérlet élőben, funkcióváltó épületek a bulinegyedben, Walk & Talk séták és locsifecsi a városi közterek kreatív alakításáról. Ilyen programok várják a közönséget 2017. szeptember 14. és 23. között a PLACCC City Conversations című tematikus rendezvénysorozat alatt Budapest különböző pontjain. Az események többsége ingyenes. 

A programok leírása, pontos helyszíne és kezdési időpontja: 
www.placcc.hu
https://www.facebook.com/placccfesztival 
https://www.facebook.com/events/2036262506594628/

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ezeket a magyar épületeket jelölték a Mies van der Rohe-díjra

Ezeket a magyar épületeket jelölték a Mies van der Rohe-díjra

Idén kilenc magyar épület is pályázik a Mies van der Rohe díjra. 

Intellektuális stílusjáték - ez volt a Buddha-Bar Hotel

Intellektuális stílusjáték - ez volt a Buddha-Bar Hotel

2019 januárjában bezár a Váci utcai Buddha-Bar Hotel.

Nagy Csaba Prima Primissima díjas

Nagy Csaba Prima Primissima díjas

Magyar építészet és építőművészet kategóriában Nagy Csaba (Archikon) kapott elismerést. 

Hirdetés