A Central European Startup Awards (CESA) díjátadójáról a LOFFICE a “Legjobb Coworking Iroda” díjjal távozott.

Az osztrák főváros, mely jelentős startup központként képviselteti magát a közép-kelet-európai régióban, nemrégiben kiemelkedő eseménynek adott otthont. A Central European Startup Awards (CESA) díjátadójára a bécsi Schani Hotelben került sor 2015. október 8-án. Az esemény kitűnő alkalomnak bizonyult a fiatal startup generáció ünneplésére, továbbá hálózatépítésre a közép- és kelet-európai térségben. A közösségi irodamodell magyarországi úttörőjeként a LOFFICE a “Legjobb Coworking Iroda” díjjal távozott.

A CESA-díj a Global Startup Awards részeként idén második alkalommal került megrendezésre. A zsűri 20 iparági képviselőből állt, akik nemcsak a régióban, hanem többek között az USA-ban, Dániában és Izraelben is tevékenykednek. A díjátadó ünnepséget a dán és magyar alapítókból álló csapat szervezte.

A "Legjobb Coworking Iroda" kategóriában győztes LOFFICE társalapítója, Klementz Kata 2009-ben hozta létre az első coworking teret Budapesten testvérével, Pannival. Röviddel ezután három másik helyszínen nyitottak közösségi irodát a magyar fővárosban, majd 2011 végére létrehozták az első bécsi központot is. Céljuk egy olyan munkamodell meghonosítása volt, amely a vállalkozói kedvet ösztönzi, a vállalkozók hasznára és örömére válik, hatékony és támogató. A két testvér azóta számtalan vállalkozást segítő feladatot vállalt, 2010-ben az Év Fiatal Vállalkozói címet, 2011-ben az Év Zöld Irodája bronzérmét, 2013-ban az Év Irodája Design Díjat nyerték el és 2014-ben pedig az Év Coworking Irodájának is megválasztották a LOFFICE-t.

“Kiemelt célunk a magyar startup vállalkozások támogatása. Pitch versenyeink során a fiatalokat az európai startup világ olyan vezető fesztiváljaira sikerült már eljuttatnunk, mint a bécsi Pioneers Festival vagy a párizsi LeWeb, ahol a résztvevőknek lehetősége nyílt arra, hogy több ezer fős szakmai közönség és több száz befektető előtt mutatkozzanak be. Idén tavasszal az OXO Labs-szel közösen elindítottuk továbbá CEE Lift Off! névre hallgató regionális startup versenysorozatunkat.” - mondta Klementz Kata, a LOFFICE társalapítója.A Klementz testvérek emellett ausztriai jelenlétükkel, illetve a Budapest-Bécs HÍD programjuk során nyújtott tanácsadási tevékenységükkel és kapcsolatépítő eseményeikkel a határon átnyúló vállalkozásindítást, cégalapítást és piacra lépést is támogatják. Ezen tevékenységük hosszú távú sikeréhez is hozzájárul a most kapott díj:

"A CESA-díj keretein belül ebben az évben 8 kategóriában 10 ország vett részt.  Ezzel a díjjal közösségi aktivitásaink nemzetközi színtéren is elismertté válnak. A nemzetközi zsűri tagjai között olyan neves szervezetek képviseltették magukat, mint például a Hewlett-Packard, a Ringier Axel Springer, a TechCrunch vagy a Wundercar. Ez az elismerés tartós motivációt és új energiát ad nekünk. A sok munkáról szól, melyet üzleti, kulturális, társadalmi szerepvállalásunk megvalósítása során véghezvittünk, és amely megerősít minket abban, hogy érdemes folytatnunk.”- nyilatkozott Klementz Kata a díjátadó kapcsán.

A kreatív- és az üzleti szféra metszéspontján elhelyezkedő újgenerációs iroda más hírrel is jelentkezik idén ősszel: a LOFFICE újabb közösségi térrel, egy közösségi penthouse bisztróval és rendezvényhelyszínnel bővült októberben. A Paulay Ede utca 55. szám alatti coworking iroda legfelső emeletén megnyílt „TASTE Loffice“ ezentúl tovább erősítheti a LOFFICE csapatának közösségi szemléletformáló, a vállalkozói kultúrát segítő tevékenységét.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó

Emberközpontú építészet: várostervezéstől az irodabelsőkig

Emberközpontú építészet: várostervezéstől az irodabelsőkig

Az Agora Budapest londoni építésze és a Kinnarps „Next Office” szakértője tartott inspiráló előadást.

TérSzimfóniák kiállítás
  • 2018-04-24 22:03
  • Tér

TérSzimfóniák kiállítás

A FISE Galériában (Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület) rendezett fotókiállításon Réthey-Prikkel Tamás fotográfus munkái lesznek láthatóak. 

Az okos konyha értéke
  • 2018-04-23 20:10
  • Tér

Az okos konyha értéke

Akár 15 millió forinttal növelhetik az okos konyhai megoldások egy ház értékét Európában.

Tetőtértervező applikáció
  • 2018-04-12 17:44
  • Tér

Tetőtértervező applikáció

Tetőtértervező applikációt fejlesztett a VELUX Cégcsoport.

Bátor nyílászárók alumíniumból
  • 2018-03-26 15:38
  • Tér

Bátor nyílászárók alumíniumból

Az üveggel és az alumíniummal a legmerészebb álmok is megvalósíthatók.

Lagom
  • 2018-03-22 09:33
  • Tér

Lagom

Skanska HQ Budapest. 

Hirdetés