A világ egyik legnagyobb internetes szállásfoglaló vállalatának budapesti képviselete egy közel 470 négyzetméteres irodába költözött.

A világ egyik legnagyobb internetes szállásfoglaló vállalatának budapesti képviselete 2017 októberében egy, a korábbinál nagyobb, közel 470 négyzetméteres bérleménybe költözött át a Bank Centeren belül. A belvárosi irodaház Platina tornyában található új iroda tervezési, kivitelezési és projektmenedzsment munkálatait is a DVM group végezte a Booking.com számára. 

„A Booking.com iroda tervezésnél az alapvető irodakialakításon túl a cél egy olyan környezet megalkotása volt, ahol az élmények fokozzák az ott dolgozók munkájának minőségét, javítanak a teljesítményükön, kreativitásra és együttműködésre ösztönöznek.” – magyarázta Kiss Ida, a DVM group vezető tervezője. „A tervezési folyamat közel fél éven át tartó, folyamatos egyeztetés mellett zajlott. Az elvárások a legmagasabb műszaki és komfort-követelmények teljesítése mellett kiterjedtek arra, hogy az iroda egyszerre tükrözze a globális jelenléttel bíró cég arculatát, legyen funkcionális, és a Magyarországra, a budapesti csapatra jellemző helyi hagyományokat, karakteres elemeket is jelenítsen meg.”

Az „Év Irodája” díjra is nevezett bérlemény középpontjában egy közösségi fogadótér áll. A lugasok hangulatát idéző fagerendás mennyezet otthonos hangulatot kölcsönöz ennek a térnek. A függőszékek elvonulásra, pihenésre is alkalmas kuckók, a puha kanapé otthonos beszélgetésre teremt alkalmat. A hátteret a mozaikszerűen felbontott és színezett Budapest térkép grafikája adja, a zárható szekrényeket finom kékfestő motívum díszíti.

Az egymás mögött sorakozó kistárgyalók tematikáját a Booking.com szálláshelyeihez kapcsolódó magyarországi turisztikai célpontok adják: Hévíz, Tokaj, Balaton. Az üvegfalakra hozzájuk kapcsolódó, stilizált grafikai elemek, a tárgyalókba pedig teljes falméretű tájfotók kerültek. A fényképek színeivel harmonizáló kagylószékek, lámpabúrák, kuszán rendezett világítótestek az iroda fiatalos dinamikáját erősítik. A Duna tárgyalót a munkatársak saját utazásaik képeivel díszíthetik, a Budapest tárgyaló meghatározó grafikája a Booking.com legnépszerűbb globális úticéljaiból összevágott montázs.

Az irodaterek szigorú funkcionalitását a szőnyeg, a színes üzenőfalak és a festett falfelületek lazítják. A közös étkezések igazi társasági eseménnyé válnak: a hangulatos konyhában a budapesti romkocsmák hangulata köszön vissza, nyers beton felületeket idéző, ceruzarajz-szerű grafikával díszített falakkal, őszintén megmutatott feketére festett födémmel, gépészettel és kábeltálcákkal. A padlóburkolat a századfordulós házak cementlapjainak mintázatából kapott betétet. A kis zöldséges standokra pakolt faládákban gyümölcsöket és rágcsálnivalókat találnak a konyhába enni, beszélgetni, csocsózni betérők. Az asztalok, padok, pult és falburkolat rusztikus fafelületei igazi melegséget és kontrasztot adnak a sötét színvilág mellé. A színes székek és a textilkábelen lógó szénszálas izzók a „vintage” hangulat frappáns kiegészítői. 

„Izgalmas és nagyszerű egy ilyen dinamikus és inspiráló megbízónak dolgozni, mint a Booking.com. Egy olyan helyet hoztunk létre a vállalat dolgozói számára, ahol egyszerre van tere és ideje a fókuszált munkának, a formális megbeszéléseknek és a kötetlen társasági életnek. A belsőépítészet a globális arculati elemek és a helyi jellegzetességek ötvözetéből született.” – tette hozzá Kiss Ida.

forrás: sajtóközlemény

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Iroda a bunkerhez

Iroda a bunkerhez

A lengyelországi Poznan kerületei között kissé elfeledetten bújik meg Górczyn körzete. A mode:lina™ építésziroda egy némileg meghökkentő vállalati „épületkompozíciót” valósított itt meg, amely első ránézésre meglehetősen egyszerű, új és modern, ugyanakkor egy közel száz éves meglepetést takar.

A magyar piacon továbbra is az iroda a legnépszerűbb

A magyar piacon továbbra is az iroda a legnépszerűbb

Európában a járvány előtti szint fölött, itthon még alatta a befektetési ingatlanpiac.

Best of Octogon 2021 | Térhálózat/Sporaarchitects

Best of Octogon 2021 | Térhálózat/Sporaarchitects

Az év végéhez közeledve Martinkó József, az Octogon magazin főszerkesztője kiemelt 10 meghatározó építészeti projektet a 2021-ben megjelent lapszámokból. Ezúttal íme a Térhálózat/Sporaarchitects által tervezett GeoConcept irodaház, amelyet korábbi cikkünk újraközlésével idézünk fel.

Hirdetés