A kétévente elinduló pályázat arra ösztönzi az építészhallgatókat, hogy megvizsgálják a természetes fény építészetet befolyásoló hatásait.

A kétévente elinduló pályázat célja, hogy arra ösztönözze az építészhallgatókat, hogy megvizsgálják a természetes fény építészetet befolyásoló hatásait, az innovatív gondolkodásmódot előtérbe helyezve. A díj arra inspirálja a hallgatókat, hogy használják a tervezésnél a napfényt energia- és megvilágítási forrásként is, így biztosítva az épületekben élő és dolgozó emberek egészségét és szellemi jólétét.

A beérkező pályázatokat nemzetközileg elismert építész zsűri fogja értékelni és 10 regionális nyertest választanak. A regionális nyertesek ezután projektjeiket a 2020-as építészeti világfesztiválon (WAF) Amszterdamban mutathatják be a zsűri előtt, ahol az előadások után két globális nyertest hirdetnek ki. A díjra minden építészmérnök hallgató pályázhat - akár csapatban, akár egyénenként -, aki egyetemi szintű kurzusra jelentkezett be 2019/2020-ban.

A Nemzetközi VELUX-díj nemcsak a hallgatók, hanem tanáraik munkáját is méltányolja. Minden csapatnak rendelkeznie kell egy közreműködő tanárral, aki támogatja a projektet. A nyertes projektek támogató tanárait is díjazzák, a teljes nyereményösszeg 30 000 euró.

Regisztrálni 2020. április 1-ig lehet, a pályamunkákat 2020. június 15-ig lehet beküldeni, melyet egy elismert építészeti szakemberekből, és az Építészek Nemzetközi Szövetségének tagjaiból álló nemzetközi zsűri értékel majd.

További információkat itt találtok!

A VELUX Cégcsoport minden második évben meghirdeti a Nemzetközi VELUX-díjat. A VELUX Cégcsoport küldetése immár 75 éve, hogy a világ minden táján jobb lakókörnyezetet teremtsen – természetes fénnyel és friss levegővel. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Erdőtelepítéssel semlegesíti karbonlábnyomát a VELUX

Erdőtelepítéssel semlegesíti karbonlábnyomát a VELUX

A cégcsoport a teljes történetét tekintve karbonsemleges lesz.

Kihirdették a „Fénnyel Teli Otthonok” Családi Ház Tervpályázat nyerteseit

Kihirdették a „Fénnyel Teli Otthonok” Családi Ház Tervpályázat nyerteseit

Kiemelkedő építészhallgatói terveket díjazott a VELUX Magyarország Kft.

Hirdetés