A felhasználóbarát program a VELUX Red Dot-díj nyertes felülvilágító ablakaival együtt új szintre emeli az építészeti tervezést.

Napfény: az egészséges és fenntartható otthonok tervezésének esszenciája, amihez hasonlóan semmi nem képes meghatározni a térélményt. A VELUX Daylight Visualizer professzionális szimulációs eszköz egyedi funkcióival segíti az épületek nappali fényviszonyainak elemzését és tervezését: a belsőterek nappali fényviszonyainak pontos szimulálásával és a nappali fény mennyiségének pontos meghatározásával lehetővé teszi, hogy a felhasználó összehasonlíthassa a nappali fényviszonyokat előtte-utána állapotban, 3D modelleket hozzon létre és egyszerű jelentéseket készítsen percek alatt. A Daylight Visualizer segítségével a szakemberek biztosak lehetnek abban, hogy projektjeik minden sarkalatos területére megfelelő napfénymennyiség jut majd.

Minden szakember tudja, hogy a nappali fényviszonyokat már az épülettervezés korai szakaszában fontos figyelembe venni. A jó nappali fénytervezés csökkentheti az épület energiafogyasztását, és javíthatja a lakók egészségét, hangulatát, kognitív képességeit és termelékenységét otthon, az iskolában és a munkahelyen is. Az épületek nappali fényviszonyait nagymértékben befolyásolja a burkolat kialakítása, az épületgeometria arányai és a környezeti adottságok, így a nappali fénytényező pontos meghatározása rendkívül összetett feladat. Ám az új VELUX Daylight Visualizer programmal mindez sokkal egyszerűbbé tehető. Az eszközzel az importált modellek geometria összetettségének korlátozása nélkül értékelhetjük ki az épülettípusok széles skáláját, a kicsiktől egészen a nagy méretűekig.

A hosszúkás helyiségek érzékenyek a napfényhiányra


Könnyen használható, gyorsan elsajátítható

A felhasználóbarát navigációnak és az intuitív felületnek köszönhetően a VELUX Daylight Visualizer használata könnyen és gyorsan elsajátítható. A beágyazott modellezővel a tervezők könnyedén, percek alatt a semmiből készíthetnek 3D modelleket – felülvilágító-, tetőtéri- és homlokzati ablakokkal egyaránt -, emellett lehetőségük van a BIM/CAD szoftverekben meglévő projektjeik importálására is, ahogy teljesen részletes 3D modellek importálására a Revit, Archicad, Autocad, SketchUp, Rhino és még számos egyéb programból is. De mi a fő különbség a Daylight Visualizer és az általánosan használt CAD programok között? Az, hogy míg a hagyományos CAD programok csak 3D-s renderelést végeznek, a térben lévő napfény mennyiségére és minőségére vonatkozó információk nélkül, addig a VELUX programja lehetővé teszi a belső terek napfényszintjének pontos szimulálását és számszerűsítését is. Ha szeretnéd látni, hogyan működik a program a gyakorlatban, fedezd fel a VELUX videós oktatóanyagait itt!

 


Így működik a Daylight Visualizer

Legyél úttörő a nappali fény tervezésében a VELUX Daylight Visualizer segítségével, és alkoss világosabb, egészségesebb épületeket mindenki számára! Töltsd le a VELUX Daylight Visualizer programot Macre és Windowsra itt.


* Nappali fényfelület a CVP/CFP 6060-hoz képest    

 

VELUX | Web | Facebook
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Összhangban a természettel

Összhangban a természettel

Hivalkodástól mentes, nyeregtetős, földszintes családi ház, amelynek harmada kertre nyíló közösségi tér.

Ahol az ötletek születnek

Ahol az ötletek születnek

Keretet adni a kreativitásnak – mindent ennek rendel alá Søren Rose belsőépítész saját irodája.

Gyerekszoba csillagos égbolttal

Gyerekszoba csillagos égbolttal

Koppenhágában nehéz dolog a homlokzathoz hozzányúlni, ezért inkább a meglévő keretekkel tették izgalmasabbá a házat.

Hirdetés