A külső borítás, az üvegezés és a robusztus vasalatok is a régi idők ablakait idézik.

Tudtad-e hogy a VELUX kifejezetten műemlék jellegű épületekre, de akár menekülési útvonalakhoz is gyárt tetőtéri ablakokat? A tetőtéri ablakoknak funkcióiban nem csak a belső térhez, hanem adott esetben az épület jellegzetességeihez is alkalmazkodniuk kell, funkciói széleskörűek, a bevilágításon, szellőzésen kívül másodlagos menekülési útvonalként, illetve a tetőn keresztüli kijáratként is szolgálhatnak. Az előbbi funkciót legtökéletesebben egy felnyíló-billenő tetőtéri ablak tudja betölteni, utóbbit pedig szárnyoldalra szerelt kilinccsel oldalra nyitható változat. A VELUX ablakok széles választékában mindkettő típus elérhető.

Tetőtéri ablak műemlék jellegű épületekre

A VELUX GVR tetőtéri ablakot a VELUX cégcsoport kifejezetten műemlék jellegű épületekre fejlesztette ki. Külső megjelenésében tökéletesen illeszkedik a környezetébe, ugyanakkor egy modern tetőtéri ablak tulajdonságaival bír.

A külső borítás cink vagy réz, mely belesimul a történelmi környezetben használt tetőfedő anyagokba. Az üvegezés és a robusztus vasalatok szintén a régi idők ablakait idézik.

A hőszigetelő üvegezés azonban alkalmassá teszi az ablakot lakott terekben történő alkalmazásra. A belső fafelületek pedig esztétikus látványt nyújtanak a helyiségben. 30-55° hajlásszögű tetőbe építhető.

Tűzbiztonság, menekülőablak

A GTL menekülőablak 67 fokban felnyitható és ezért kiváló menekülési út kilépési pontnak a veszélyeztetett helyiségből. 15-55° hajlásszögű és 55-65° tetőkbe egyaránt beépíthető. 70x120 centiméter és 106 x 120 centiméteres méretben elérhető. Hosszú éveken át tökéletes záródást biztosít.

Kényelmes kijárás a szobából a tetőre, tetőkijárat

Könnyű, gyors és biztonságos kijárást biztosítanak a tetőre, illetve fényt és szellőzést szolgáltatnak a tetőtérbe, vagy akár az egész épületnek, lépcsőháznak is. A VELUX GXL és GXU tetőkijárat oldalra szerelt kilinccsel 90 fokos szögben oldalra nyitható, jobbra vagy akár balra, mindez a beállítástól függ. Ha nyitva van az ablak, gázrugók biztosítják az ablak megtartását.

Kényelmes rajta kilépni, mivel oldalra felnyitható. Az ablak különleges tulajdonsága, hogy kiváló szellőzést biztosít zárt állapotában is, mert ez a típusú ablak is rendelkezik beépített szellőzőnyílással. Ha a tetőre való kijutás máshogy nem oldható meg, a GXL tetőkijárat a megoldás.

További biztonsági értéke a terméknek, hogy magas, 3. osztályú ütésállóssággal rendelkezik, amely nagy kívülről érkező ütés esetén megakadályozza, hogy az ablak kinyíljon. Komfortossá tehető kézi vagy napelemes belső árnyékolóval.

Fa vagy műanyagbevonatos, 3-féle üvegezés és választható külső borítás

A VELUX menekülő ablak és tetőkijárat egyaránt választható fa vagy műanyag bevonatú fa változatban is. A fa ablak első osztályú, nagy tömörségű, kiváló minőségű, fenntartható gazdálkodásból érkező fenyőből készült és speciális rétegragasztási eljárás garantálja a nagyfokú szilárdságot és vetemedéssel szembeni ellenálló képességet. A fafelületet 3 réteg lakkbevonattal látják el, hogy hatékony védelmet nyerjen a gombásodás és a kártevő rovarok ellen.

A műanyag bevonatú fa karbantartást nem igényel, magja hőkezelt fa, melyet poliuretán bevonat takar. Könnyen útját állja a víznek párának kitett helyiségekben és 100% karbantartásmentes.

Mindkét ablaktípus 3 féle üvegezéssel választható: 70-es biztonsági üveggel (Uw=1,3 W/m2K) és 66-os extra energiatakarékos üveggel (Uw=1,0 W/m2K). Mindkét üveg már rendelkezik személyi biztonság funkcióval üvegtörés ellen és betörés ellen is fokozott biztonságot ad (P2A/1B1 biztonsági osztály), míg az utóbbi az esőzajcsökkentésben is helyt áll. Az ablakok 4-es légzárási osztályúak, alumínium, réz, titáncink és színre festett külső borítással is rendelhetők.

Az ablakokat min. 25 év élettartamra tervezik, a VELUX márkanév a garancia a kiváló minőségre.

(x)
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Nyári forróságban is hűsölj otthon | Velux (X)

Nyári forróságban is hűsölj otthon | Velux (X)

Lehet hűvösebb az otthonod, de csak ha jó módszert választasz hozzá

Energia és jó közérzet egész évre | VELUX (X)

Energia és jó közérzet egész évre | VELUX (X)

Már néhány perc a reggeli fényben is jó hatással lehet a mentális egészségedre

Egyértelmű gazdasági előnyökkel jár, ha a felújításokba fektetünk

Egyértelmű gazdasági előnyökkel jár, ha a felújításokba fektetünk

A régi épületek felújításával 2050-ig Magyarországon akár 3,9 milliárd eurót lehetne megtakarítani.

Hirdetés