Hirdetés

Előadás-sorozat a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete szervezésében.

Hirdetés
Web:http://fuga.org.hu/haza-a-melyben-ii/
Időpont:2019 Március 28. 18:30, Csütörtök
Hely:Fuga | Budapesti Építészeti Központ
Település:Budapest
Cím:Petőfi Sándor u. 5.

 

Létezik-e magyar építészet a határainkon túl? Meghatározza-e a külföldön élő magyar származású építészek életművét az identitás, a mélyben élő haza? Mi a fontosabb: az önazonosság, a helyi építészeti kultúra, a helyszín?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete a 2018 őszén indított kortárs építészeti előadás-sorozatával. A 2019-ben is folytatódó, több szemeszteren átívelő sorozat első évének jellemző témája az a romániai – gyakran öko-regionalista – építészet, amely kevéssé ismert a hazai építészeti szcénában.

Korodi Szabolcs a Kolozsvári Műszaki Egyetemen szerzett építész diplomát, 2002-től pedig a Vallum építészirodánál dolgozik tervezőként Csíkszeredában. Főbb területei a középületek, urbanisztikai tervek és faluképvédelmi kutatások. Az iroda szellemisége saját bevallásuk szerint „ötvözni mindazt, ami a kortárs építészetből átemelhető és egyeztethető a hely szellemével, a hagyománnyal és az anyagi lehetőségekkel.” Korodi Szabolcs mindemellett a faluképvédelmi program koordinátora, és egy sajátos építészeti stílus megformálója, amelyet egyszerű modern formák, hagyományos építészeti anyagok használata és az emberi léptékű építészet művelése jellemez.

  • Az est házigazdája: Wesselényi-Garay Andor építész, az MMA MMKI tudományos munkatársa
  • Vendég: Korodi Szabolcs építész, Csíkszereda

Az előadás nyilvános, regisztrálni itt tudtok.


Hirdetés