Tájépítészek, sziasztok!

Szakmai programot szervez a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. a tájépítészek számára

Talán már fel se kapjuk a fejünket, ha meghalljuk, hogy klímaváltozás, és oda se figyelünk, ha ennek negatív hatásairól van szó, hiszen rengeteget hallottunk már róla. Pedig érdemes foglalkozni a témával, mert minden lépés számít, amit a bolygó egészségéért teszünk. Így teszl a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. is egyik legfrissebb kezdeményezésével, mellyel a tájépítészeket szólítja meg, olvasható a cég honlapján.

„Számos égetően aktuális téma akad napjaink építészetében, elég, ha csupán a klímaváltozás következtében fennálló problémákra gondolunk. Az építészet szerencsére sokat tehet azért, hogy a városaink a globális felmelegedés ellenére is élhető helyek maradjanak; természetes anyagok használatával, a zöld felületek megfelelő kialakításával nagymértékben csökkenthető például a klímaváltozás nyomán egyre erősebbé váló hőszigethatás, amelynek már napjainkban is megjelentek az egészségkárosító hatásai. Mindehhez azonban párbeszédre van szükség tervezők és tervezők, tervezők és gyártók között” – mondja Szőllőssy Barbara formatervező iparművész, a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. programjának leendő házigazdája.

A tájépítészek számára szervezett programok célja a mészkőfeldolgozás és –felhasználás széleskörű lehetőségeinek bemutatása. Ahogy Szőllősy mondja,

a kőfeldolgozás lehetőségeit és fázisait ismertetik meg az érdeklődő szakemberekkel, a nyers kőtől a kézi faragáson és a legmodernebb robottechnológián át a high-tech lapgyártó sorokig.

A szakmai program keretében lehetőség nyílik a süttői mészkőbánya bejárására és a legkorszerűbb bányászati technológiák megismerésére. A tájépítészek átfogó képet kaphatnak arról, hogy a mészkő milyen széleskörű felhasználási lehetőséggel rendelkezik, a 21. század designkultúrájában is érvényes alapanyagként.

A Reneszánsz Kőfaragó Zrt. évek óta jó viszonyt ápol a Magyar Tájépítészek Szövetségével, több szakmai programban is együttműködtek az elmúlt években. A 2021 tavaszán induló projekttel is ezt a kapcsolatot erősítenék, a meglévő párbeszédet erősítve.

Terveik között szerepel egy szakmai előadássorozat indítása is, hogy az építőipar résztvevői között erősítsék a kapcsolatokat, és a színtér szereplőinek lehetősége nyíljon megosztani és megismerni az éppen aktuális szakmai projekteket.

Az eseményre, amelyet az érdeklődés függvényében akár több alkalommal is megrendeznek, a Magyar Tájépítészek Szövetségének weboldalán lehet majd jelentkezni. A program pontos időpontja is itt lesz megtalálható, 2021 tavaszán.
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Díjat kaptak a Zalacsányi golfpálya biodiverz ágyásai

Díjat kaptak a Zalacsányi golfpálya biodiverz ágyásai

Átadták a Tájépítészeti Nívódíjakat, a Millenáris Széllkapu két kategóriában is nyert.

Módosult a Tájépítészeti Nívódíj pályázati időszaka

Módosult a Tájépítészeti Nívódíj pályázati időszaka

Szeptember 23-ig tölthetők fel online a pályamunkák.

Hirdetés