Hirdetés

Nulla vagy semmi?!

Provokatív kérdésfelvetéssel és jó gyakorlatok megosztásával jön a Green Future Conference 2022.

Május 10-én rendezi meg az építőipar fenntarthatóságáról gondolkodó szakemberek kiemelt eseményét a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC). A konferencia idei címe NULLA VAGY SEMMI?! A provokatív és elgondolkodtató kérdéssel arra utalnak a szervezők, hogy az épületek nettó nulla karbonkibocsátása és a fenntarthatósága ügyében soha nem látott módon növekszik a gyors döntések és cselekedetek súlya.


A Green Future Conference 2022 kiemelt területei és témái a nettó nulla karbonkibocsátás, az EU Taxonómia követelményeinek való megfelelés, az ESG (Environmental, Social, Governance) értékelések és a körforgásos szemlélet. A témakörök széles spektrumából olyanokat választottak a szervezők, amelyek konkrét válaszokat és követendő példákat adnak a jelen kihívásaira. Az esemény utoljára 2020-ban, online került megrendezésre, most az első, nagy találkozási lehetőség a fenntarthatóság témaköre iránt érdeklődő szakemberek számára. A rendezvényre elsősorban az ingatlanszektor, az építőipar és az építésgazdaság szereplőit várják.

„Örömmel tölt el bennünket, hogy a HuGBC idei konferenciájára előadóként olyan hazai és nemzetközi szakemberek fogadták el a meghívásunkat, akiknek javaslatai és előadásai nemcsak a gondolatok, hanem a cselekedetek és megvalósíthatóság szintjén is figyelemre méltók – mondta Barta Zsombor, a HuGBC elnöke, fenntarthatósági szakember. – Célunk az, hogy a konferenciáról minden résztvevő sokrétű szakmai és piaci tudásba betekintést nyerve, innovatív és jó példák gyakorlati tudásával, kapcsolati hálóját frissítve térhessen haza, hogy aztán az új ötletek mentén még hatékonyabban dolgozhasson közös ügyünkért, a környezettudatos építésért.”

A konferencia egyik fő előadója lesz Alexia Laird, az Egyesült Királyság egyik vezető ingatlanvállalata (11,0 milliárd font értékű portfólió, 23,0 millió négyzetméter) a Landsec vezető fenntarthatósági menedzsere. A szakember a nagyszabású The Forge és a Timber Square fejlesztéseikről beszél. Az előadás megnyugtató válasszal és jó gyakorlatokkal szolgálhat azoknak, akik még kételkednek, hogy valóban lehetséges-e nettó nulla karbonkibocsátású épületeket fejleszteni, tervezni, építeni és üzemeltetni.  

A HuGBC eseményén a világszerte ismert magyar fizikus, Dr. Ürge-Vorsatz Diána, az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC) III. munkacsoportjának alelnöke, a HuGBC egyik alapító tagja beszél közös teendőinkről az április 5. után megjelenő legfrissebb IPCC jelentés kapcsán, amely a klímaváltozás emberi társadalmakra és természetes ökoszisztémákra gyakorolt hatásait elemzi.

 


Május 10-én a hallgatók megismerkedhetnek a nemzetközi építőanyagipari innovációs trendekkel is, szó lesz az EU Taxonómia megfelelésről és a finanszírozásban betöltött szerepéről, a teljes értéklánc mentén megvalósuló karboncsökkentésről, a WELL minősítés és az ESG kapcsolatáról, valamint és bemutatkozik egy körforgásos szemléletet megvalósító, díjazott magyar építésziroda is. Az eseményt záró kerekasztal-beszélgetés kérdése, melyre jelentős piaci szereplők reagálnak: Mit hoz a jövő? Hogyan hat a Net Zero, az EU Taxonómia, az ESG és a körforgásos személet a piacra és a teendőkre?

A konferencia idei helyszíne a Kinnarps House tréning- és konferenciaközpontja, az esemény karbonlábnyomát a Denkstatt Hungary számolja: a szervezők célja a lehető legkisebb karbonlábnyom elérése, illetve annak utólagos semlegesítése.

A konferencia további részletei elérhetők itt.
 

 

Forrás: sajtóanyag
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Felelős szakemberképzés | HuGBC

Felelős szakemberképzés | HuGBC

A jövő építészei számára megkerülhetetlen a téma: már több mint kétszáz hallgató végezte el a fenntartható építészet alapjai kurzusokat.

Egyházmegyei Látogatóközpont Székesfehérváron

Egyházmegyei Látogatóközpont Székesfehérváron

Az épület tervezőit, Gutowsky Robert csapatát a város rangos építészeti elismerésében részesítette.

Világhírű irodák képviselői a SHARE Budapest 2021 rendezvényen

Világhírű irodák képviselői a SHARE Budapest 2021 rendezvényen

Nemzetközi Építészeti és Műszaki Fórum 2021. november 23 -án a Budapest Marriott Hotelben.

Hirdetés