A Terrán évről évre lehetőséget teremt a referencia értékű építészeti alkotások bemutatására, mind a szakma, mind a nagyközönség számára. A környezettudatosság nemcsak a vállalat filozófiájában, működésében, hanem termékeikben is megjelenik. Ebben a szellemiségben a cég idén újra meghirdette építészeti pályázatát.


Építészek megmérettetése

A Terrán kiemelten fontosnak tartja, hogy lehetőséget teremtsen az olyan referencia értékű kortárs építészeti alkotások bemutatására, amelyek a megújuló energetikai megoldásokat és minőségi tetőkialakításokat reprezentálják. Ezért  idén is meghirdette építészeti pályázatát terv, valamint megvalósult lakó- és középület kategóriákban. Két mottó jegyében pályázhatnak az építészek:

„Minőségi TERRÁN tetőrendszer az építészeti jövőképben” valamint „GENERON napelemes betoncserép, a jövő energiája már a jelenben”.

Ma már mind a vásárlók, mind az építtetők számára fontos szempont az ökotudatosság és a mai igényeket csak korszerű építőanyagokkal lehet kielégíteni. A Generon a Terrán saját megoldása a zöldenergia-termelésre, különlegessége, hogy a napelemes tetőrendszer minden egyes cserepe külön szolárpanelként működik. Így a prémium esztétikai élményen túl, energiát is termel a fejünk fölött.


A kiíró most is magas színvonalú, környezettudatos, a településképet szem előtt tartó munkákra számít, amelyek szemléltetik a Generon napelemes tetőrendszer, valamint a Terrán egyéb termékeinek építészeti és kreatív felhasználási lehetőségeit. A jövőbe mutató ötletek, az anyag természetéből fakadó színvonalas építészeti, műszaki megoldások és az energiatakarékos épület megvalósítás szintén fontos szempontok a bírálat során.

A nyilvános pályázaton építészek, építőművészek, tervezők vehetnek részt, pályázni tervekkel, valamint az elmúlt öt évben megvalósult épületekkel lehet, 2023. október 25-ig.
 


Mindig az együttműködés jegyében

A Terrán a kezdetektől nélkülözhetetlennek tartja a szakmai együttműködést, több platformon is támogatva az építészek, kivitelezők munkáját. Az ArchiCAD program alá beépülő Terrán AddOn, vagy az EnviMap rendszer is ezt a célt szolgálja, valamint azok a pályázatok is, ahol a szakma szereplői a környezettudatos referencia munkáikat megmérettethetik, bemutathatják az érdeklődőknek.

 

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. | Web | Facebook | Instagram | YouTube


 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Terrán tetőcserepek időtállóságának titka

A Terrán tetőcserepek időtállóságának titka

A beton mint tetőcserép-alapanyag kiváló választás, amelyet már több évezreddel ezelőtt is nélkülözhetetlen elemként tartottak számon az építőiparban.

Ismét díjat nyert a Terrán!

Ismét díjat nyert a Terrán!

Business Superbrands-díjas a Terrán, 2019-ben ez már az ötödik kitüntetésük.

Újabb gyárat épít a Terrán

Újabb gyárat épít a Terrán

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 261 darab munkahelyet tud megőrizni, és további 20 munkahelyet teremt.

Hirdetés