A rezsiköltségek nagymértékű növekedése az ingatlanpiacon is összetett helyzetet teremtett: a korszerűtlen, szigetelés nélküli házak értékesítése nehezebbé vált, a tiszta energiát hasznosító otthonok viszont keresettebbek lettek. A modern épületek magasabb áron adhatók el, ezért az energetikai fejlesztések igénye is megemelkedett, további piaci potenciált teremtve ezáltal a szakemberek számára. A Terrán környezettudatos megoldásaival és hasznos információkkal segíti a felújítást.
 


Az energiaárak drasztikus emelkedése az ingatlanpiacot is komolyan befolyásolja, derült ki egy, a szektor őszi állapotát vizsgáló felmérés eredményéből. Megnőtt az idejétmúlt, szigetelés nélküli házak kínálata, irányáruk 5-10 százalékkal csökkent, értékesítésük sokkal nehezebbé vált. Ezzel ellentétben megemelkedett a tiszta energiát hasznosító ingatlanok kereslete, ami az energetikai korszerűsítés iránti igényt is fokozta. Az épületfelújítás, -korszerűsítés tehát egész biztosan megtérülő befektetés.
 


Energetikai fejlesztés a Terránnal: MediCOMFORT, Generon

Ahogy az ismert, az ideális tető-hőszigeteléssel csökkenthető az épület hővesztesége, optimalizálható a felhasznált energia mennyisége, megőrizhető a lakótér komfortos klímája.

A Terrán MediCOMFORT tető-hőszigetelő rendszerét PIR-táblák alkotják, amelyek a szarufák felett elhelyezve és összeillesztve felületfolytonos, zárt hőszigetelő réteget képeznek, így kiküszöbölve a szarufák vonalában jelentkező hőhidakat. A MediCOMFORT termékcsalád különböző típusai felújításhoz és újépítéshez egyaránt alkalmasak.

Az optimális tető-hőszigetelés mellett a gyártó saját, zöldenergia-termelésre alkalmas napelemes tetőcserepe a Terrán Generon, ahol minden egyes cserép külön szolárpanelként működik, tökéletesen belesimul a tető síkjába, így biztosítva modern, prémium megjelenést. A termék mára közel 400 épületnél bizonyított, ami megközelítőleg 190 000 beépített modult jelent.
 


Hasznos tudásanyagok segítik a szakembereket is

A több mint száz éves gyártó a fenntarthatóság mellett abban is elkötelezett, hogy mind a vásárlók, mind a szakemberek könnyen hozzáférhető edukatív tartalmakhoz jussanak.

A Terrán saját weboldalán egy kifejezetten építészeknek szóló felületet is létrehozott, ahol a termékek általános műszaki paraméterei mellett részletes információ található a komplett Terrán tetőfedő rendszerről is.

Az ArchiCAD programba beépített Terrán AddOn a széleskörű felhasználói igényeknek megfelelve egy komplex tervezéstámogató platformot kínál, amelynek segítségével minden releváns, fontos információ hozzáférhetővé válik. A speciális beépítési alapadatok mellett, fotorealisztikus látványkép is készíthető.

Az AddOn nemrégiben nemcsak frissítést kapott, hanem ki is egészült: már a Terrán Generon napelemes tetőcserépről is naprakész, részletes tervezői információk érhetők el, a rendszer tervekbe illeszthető, valamint ráhelyezhető a megrajzolt tetőre, így a látványterven a Terrán Generon esztétikai előnye is megtapasztalható.
 

 

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. | Web | Facebook | Instagram | YouTube

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Gyerekszoba csillagos égbolttal

Gyerekszoba csillagos égbolttal

Koppenhágában nehéz dolog a homlokzathoz hozzányúlni, ezért inkább a meglévő keretekkel tették izgalmasabbá a házat.

Kapcsolatban a természettel – a város közepén

Kapcsolatban a természettel – a város közepén

A dán család a tetőtér megvételekor tetőteraszt akart létrehozni, döntésük azonban egy szabadon használható nappalit eredményezett.

Jelentős díjat nyert a Terrán napelemes tetőcserepe

Jelentős díjat nyert a Terrán napelemes tetőcserepe

Több mint 150 pályázat közül bizonyult kategóriájában legjobbnak a Terrán GENERON az Energy Globe-on.  

Hirdetés