Hirdetés

Hódít a közös nappali és a közös könyvtár

Ez lehet az egyik megoldás a nagyvárosi magány súlyos problémájára. 

Egyre nagyobb arányban választják a lakásvásárlók az okosmegoldások révén környezetbarát üzemeltetésű otthonokat – derül ki a LIVING ingatlanfejlesztő friss elemzéséből. A smart home funkciók beépítése által csökkenthető és optimalizálható többek között az energia- és a vízfelhasználás, így biztosítva hosszú távon a fenntartható működést. Az okosotthonok mellett fontos tendencia a lakók számára elérhető közösségi szolgáltatások térhódítása, mint amilyen a közös nappali vagy könyvtár, amely lehetséges megoldás a nagyvárosok egyre jelentősebb problémájára, az elmagányosodásra.

A jelenlegi gazdasági ciklusnak köszönhetően a hazai és a nemzetközi újlakás-piac egyaránt folyamatosan bővül és növekszik. A nagy verseny miatt a fejlesztők előtt álló legnagyobb kihívás már nem az alapvető fogyasztói igények kielégítése, hanem az ezeken túlmutató innovatív megoldások alkalmazása.

Jelenleg két fő irányzat érvényesül az újítások között: a technológiai fejlődés által életre hívott okosotthonok, valamint a közösségi szolgáltatások.

Az otthonokba telepített smart home megoldások nem csak a lakók komfortérzetét hivatottak növelni, de használatukkal jelentős megtakarítást érhető el miközben csökkenthető az ökológiai lábnyomunk mérete is. Optimalizált és integrált fűtési rendszer; modern nyílászárók; okosdugaljak – csak néhány a számtalan megoldás közül, amelyek lévén a lakások hatékony és energiatakarékos üzemeltetése egyszerűen fenntartható a mindennapok során. A környezettudatosság központba helyezése pedig számos esetben döntő faktornak bizonyulhat újépítésű lakás vásárlásakor.

A 2019-es év hívószava egyértelműen a közösségi lett. Legyen szó autózásról, szálláskeresésről, az élet minden területén teret hódítanak ezek a költséghatékonyság és a közösségi lét előnyeit egyesítő szolgáltatások. A lakóparkok piacára ez a trend az olyan közösségi szolgáltatások révén gyűrűzött be, mint a munkaállomással felszerelt közösségi nappali vagy könyvtár.

Ezek a terek a nap bármely szakában az itt lakók rendelkezésére állnak sürgős ügyeik elintézésére vagy társasági események lebonyolítására, de a nyugalomra vágyók is bármikor megtalálhatják a számításaikat.

Bár nyugaton ez a trend egyelőre még gyerekcipőben jár, az eddigi sikereket látva idővel egyre többen férnek majd hozzá ilyen jellegű szolgáltatásokhoz újépítésű otthonaikban, amelyek megoldást jelenthetnek a nagyvárosokban egyre nagyobb mértékben jelentkező problémájára, az elmagányosodásra.

El a magány elől!

Magyarországon elsőként a LIVING ingatlanfejlesztő honosította meg projektjeiben a közösségi szolgáltatásokat, amelyek kifejezetten hozzájárulnak projektjeik vonzerejéhez. Az említett könyvtár és nappali mellett továbbá helyet kap lakóparkjaikban 24 órás csomagátvételi pont, közösségi fészer-barkácsszoba, valamint autómegosztó szolgáltatás is.

„A megszokott magas műszaki színvonal mellett kiemelten fontos, hogy lakásaink optimális energiafelhasználását biztosítjuk: az alkalmazott smart home megoldások révén nem csupán a fenntartható üzemeltetés megoldható, de a lakók komfortérzete is nagy mértékben növelhető. A közösségi szolgáltatások meghonosításával pedig célunk, hogy egy igazi közösség alakulhasson ki lakóházainkban” – mondja Martin János, a WING Zrt. lakóprojektekért felelős igazgatója.

Forrás: Közlemény, fotók: Unspalsh
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Természetközeli otthonok a Le Jardin lakóparkban

Természetközeli otthonok a Le Jardin lakóparkban

Megkezdődtek a Le Jardin lakópark építési munkálatai, mely a LIVING eddigi legzöldebb fejlesztése. Nevéhez hűen az új otthonok természetközeli pihenést ígérnek az odaköltözőknek belső, fás parkokkal, oldalkertekkel, nagy teraszokkal és passage-al. A lakópark első ütemének átadása 2024-ben várható.

Az okosvárossal is összeköti a lakását egy magyar okosotthon-fejlesztés

Az okosvárossal is összeköti a lakását egy magyar okosotthon-fejlesztés

A Chameleon appja a világon elsőként köti össze a smart home – smart buliding – smart city hármast.

SMART SHOWER: A Roca új okos zuhanyrendszere a teljes körű komfortérzetért

SMART SHOWER: A Roca új okos zuhanyrendszere a teljes körű komfortérzetért

Élvezze az intelligens zuhanyrendszer előnyeit fürdőszobájában, engedjen teret a technológiának és használja ki a személyre szabott funkciókat!

Hirdetés