A cég bizakodó az idei évvel kapcsolatban is, azt várják, hogy 2020-as célokat is sikerül majd teljesíteni.

Hirdetés

Kétszámjegyű árbevétel-növekedéssel zárta a tavalyi évet a Hörmann. Az idei első negyedév számai pedig jobbak lettek, mint a 2019-es negyedév eredményei. A vállalat új termékeket vezet be a piacon és bízik abban, hogy kitart az építőipar lendülete ebben az évben.

A Hörmann nemzetközi szinten 1,5 milliárd EURO-s árbevétellel zárta a tavalyi évet, Magyarországon 19%-os volt a bevételnövekedés, ami 9,5 milliárd forintos árbevételt jelent. Üzletágakat tekintve a bevétel jelentős részét az ipari kapuk és a rakodástechnika, ajtótechnika, valamint a lakossági üzletág adta. Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. cégvezetője elmondta, hogy

a tavalyi év növekedése, valamint az idei első negyedév jó teljesítménye elsősorban az állami beruházásoknak, valamint az elmúlt évek lakásépítéseinek köszönhető, 

valamint látják azt is, hogy a multinacionális vállalatok több éves tervekben gondolkoznak és ennek köszönhetően a tervezett beruházásokat meg is valósítják, amiből pedig a Hörmann is tud profitálni.

A COVID-19 járvány nem okozott gyártási problémát a Hörmannál, a kínai gyárak is csak rövid ideig álltak. A vállalat tovább folytatta nemzetközi terjeszkedését, Kínában megnyitotta 3. gyárát, valamint az Amerikai Egyesült Államokban a hetekben nyílik meg egy újabb Hörmann gyár, amely segítségével a keleti partot szeretnék lefedni. Nemcsak új gyárakkal, hanem termékcsoporttal is bővült a portfolió, mivel a vállalat felvásárolta a francia Maviflex gyorskapu-gyártó vállalatot.

A magyar piacon új termékeket vezet be a vállalat, elsősorban új kapumeghajtásokat, amelyek már integrált Bluetooth vezérlővel és LED világítással érkeznek, illetve magas minőségű HUGA fa beltéri ajtókat.

Digitális területen pedig új okosmegoldások lesznek elérhetőek szeptembertől a magyar vásárlók számára. A Homee okosotthon központ segítségével az okostelefonunkkal irányíthatjuk a garázskapunka, bejárati ajtónkat, illetve Hörmann rendszeréhez illeszkedő már rendszerekkel szabályozhatunk hőmérsékletet, világítást, redőnyt, kamerákat.

Forrás: Hörmann
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A vidék a jövő alternatívája

A vidék a jövő alternatívája

A „Jövő Otthonai” pályázaton a legkreatívabb termékfelhasználásért kiosztott különdíjat Rittgasszer Ákos és Bonhardt Dávid vehették át.

Ajtók felsőfokon
  • 2019-06-07 09:00
  • Deco

Ajtók felsőfokon

Biztonságos, esztétikus és fényáteresztő beltéri és bejárati ajtók.

6%-os növekedés és 8,5 milliárdos forgalom 2018-ban a Hörmann-nál

6%-os növekedés és 8,5 milliárdos forgalom 2018-ban a Hörmann-nál

Az építőipari boom a Hörmann számára is fellendülést hozott.

Hirdetés