Hirdetés

A cég bizakodó az idei évvel kapcsolatban is, azt várják, hogy 2020-as célokat is sikerül majd teljesíteni.

Kétszámjegyű árbevétel-növekedéssel zárta a tavalyi évet a Hörmann. Az idei első negyedév számai pedig jobbak lettek, mint a 2019-es negyedév eredményei. A vállalat új termékeket vezet be a piacon és bízik abban, hogy kitart az építőipar lendülete ebben az évben.

A Hörmann nemzetközi szinten 1,5 milliárd EURO-s árbevétellel zárta a tavalyi évet, Magyarországon 19%-os volt a bevételnövekedés, ami 9,5 milliárd forintos árbevételt jelent. Üzletágakat tekintve a bevétel jelentős részét az ipari kapuk és a rakodástechnika, ajtótechnika, valamint a lakossági üzletág adta. Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. cégvezetője elmondta, hogy

a tavalyi év növekedése, valamint az idei első negyedév jó teljesítménye elsősorban az állami beruházásoknak, valamint az elmúlt évek lakásépítéseinek köszönhető, 

valamint látják azt is, hogy a multinacionális vállalatok több éves tervekben gondolkoznak és ennek köszönhetően a tervezett beruházásokat meg is valósítják, amiből pedig a Hörmann is tud profitálni.

A COVID-19 járvány nem okozott gyártási problémát a Hörmannál, a kínai gyárak is csak rövid ideig álltak. A vállalat tovább folytatta nemzetközi terjeszkedését, Kínában megnyitotta 3. gyárát, valamint az Amerikai Egyesült Államokban a hetekben nyílik meg egy újabb Hörmann gyár, amely segítségével a keleti partot szeretnék lefedni. Nemcsak új gyárakkal, hanem termékcsoporttal is bővült a portfolió, mivel a vállalat felvásárolta a francia Maviflex gyorskapu-gyártó vállalatot.

A magyar piacon új termékeket vezet be a vállalat, elsősorban új kapumeghajtásokat, amelyek már integrált Bluetooth vezérlővel és LED világítással érkeznek, illetve magas minőségű HUGA fa beltéri ajtókat.

Digitális területen pedig új okosmegoldások lesznek elérhetőek szeptembertől a magyar vásárlók számára. A Homee okosotthon központ segítségével az okostelefonunkkal irányíthatjuk a garázskapunka, bejárati ajtónkat, illetve Hörmann rendszeréhez illeszkedő már rendszerekkel szabályozhatunk hőmérsékletet, világítást, redőnyt, kamerákat.

Forrás: Hörmann
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Már az ötödik lakóépületet adták át Budapest legmodernebb városnegyedében

Már az ötödik lakóépületet adták át Budapest legmodernebb városnegyedében

Az újabb nemzetközi elismerést nyert BudaPart városnegyedben.

Az épületek is tanulhatnak folyamatosan

Az épületek is tanulhatnak folyamatosan

Hogyan működik az újraminősítés, és milyen jó példák vannak rá?

Homlokzattervező szakmérnöki képzés indul

Homlokzattervező szakmérnöki képzés indul

Az országban elsőként a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán

Hirdetés