Hirdetés

Építőipar a gyerekek szemével

Hatszögletű mesék a KÉSZ Csoporttól.

Különleges, jótékony célú mesekönyvvel lett gazdagabb az építőipar: a KÉSZ Csoport saját munkatársainak gyermekeit hívta segítségül – így az ő rajzaikon és a hozzá készült meséken keresztül mutatja be többek között az építőipar világát és a környezetvédelem fontosságát. A Hatszögletű mesék című könyvet óvodás-kisiskolás korú gyermekek rajzai színesítik, a benne rejlő történetek pedig Csáky Ida Anna alkotásai. 

 

A KÉSZ Csoport több figyelemfelkeltő programot és aktivitást is indított a tavalyi évben azzal a céllal, hogy jobban bevonja munkavállalóit a fenntarthatóbb működést és a környezetvédelmet előtérbe helyező törekvéseibe. Az építőipari vállalat 40. születésnapja alkalmából egy rendhagyó kezdeményezésbe fogott: rajzpályázatot hirdetett a kollégák gyermekeinek körében, majd meglepetésként egy meseíró segítségével összeállított egy saját mesekönyvet a beérkezett rajzokból, amelyet csaknem 700 KÉSZ Csoportos gyermekhez juttatott el Mikuláskor.
 


Az óvodás-kisiskolás korú gyerekek 4 különböző témában küldhettek be rajzokat: lerajzolhatták szüleiket munkavégzés közben, megmutathatták, hogy gyerekszemmel mennyire fontos számukra a környezetvédelem, de a cégcsoport 40. születésnapjára, valamint a hexagon formájú logójára asszociáló méhek és természet témakörökben is alkothattak. A felhívásra csaknem 90 pályázat érkezett be: a legfiatalabb rajzművész mindössze 3, a legidősebb 12 éves volt, míg a rajzok többségét az óvodás korúak készítették.
 


A gyerekek alkotásaihoz a KÉSZ Csoport kötelékébe tartozó BOOOK Kiadó megbízásából Csáky Ida Anna írt meséket és verseket, így létrejött a cégcsoport első saját mesekönyve, a Hatszögletű mesék. A mesekönyv ugyan kereskedelmi forgalomba nem kerül, de tavaly Mikulás alkalmából nem csak minden érintett szülő és gyerek, hanem a cégcsoport összes 12 éven aluli gyermekkel rendelkező munkatársa kezébe foghatta a gyermekek rajzait és a vidám történeteket tartalmazó kötetet. 

A különleges mesekönyvet ráadásul áprilisban mindenki számára elérhetővé teszik: a digitális változatot bárki ingyen letöltheti a KÉSZ Csoport megújult honlapjáról.

„A KÉSZ Csoportos gyerekek sokszínű és megmosolyogtató alkotásainak köszönhetően úgy gondolom, hogy egy igazán egyedi és rendhagyó mesekönyv született, amire mindannyian büszkék lehetünk. A kötettel szeretnénk egy jó ügyet is támogatni az olvasókkal együtt. Arra kérünk mindenkit, aki megteheti, hogy amennyiben elnyerte tetszését a kiadványunk, – melyet áprilisban ingyenesen letölthetővé teszünk a weboldalunkon – lehetőségeihez mérten tetszőleges összegű adománnyal segítse a Bethesda Gyermekkórház értékes munkáját és az arra rászoruló gyermekeket. Az adományokat ugyanakkor nem csak a mesekönyv olvasóitól várjuk, a kampány végén a KÉSZ Csoport kiegészíti a jótékony célra beérkezett összeget további egymillió forinttal. Aki viszont szeretne hozzájutni a mesekönyv limitált kiadású, nyomtatott példányához, annak most erre is lehetősége nyílik, ugyanis a kampánnyal egyidejűleg nyereményjátékot is hirdetünk a KÉSZ Csoport Instagram-oldalán, amelynek keretein belül 100 db mesekönyv talál majd gazdára a játékban résztvevők között”– mondta Nagy Tímea, a KÉSZ Csoport marketingkommunikációs vezetője.

 

KÉSZ | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: sajtóanyag
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kiállítás nyílik a Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion idei munkáiból 

Kiállítás nyílik a Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion idei munkáiból 

2020-ban hat művész alkothatott a KÉSZ Ipari és Innovációs Parkban.

Tesz-vesz szótárat idéző gyerekkönyv a passzívház-építésről

Tesz-vesz szótárat idéző gyerekkönyv a passzívház-építésről

Gyerekkönyv teszi az óvodások és iskolások számára is érthetővé a technológiát.  

Ezt is megéltük: online bokrétaünnepet tartottak

Ezt is megéltük: online bokrétaünnepet tartottak

A KÉSZ Csoport kivitelezésében épülő Pillar irodaház érte el a legmagasabb pontját.

Hirdetés