Hirdetés

Nyolc hónap alatt elkelt a lakópark lakásainak közel 60 százaléka.

Nyolc hónapja kezdődött el a XIII. kerület Duna-part közeli Duna Terasz Grande lakóingatlan beruházás értékesítése. Az épületek kivitelezése meglepően gyors ütemben halad; a teljes lakásállomány közel 60 százaléka már gazdára talált. 

A második ütem átadása 2023 tavaszán várható

A KÉSZ Csoport tagja, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. generálkivitelezésében megvalósuló Duna Terasz Grande a Vizafogó városrész Duna-partján és a Foka-öböl környén épül, amelyet a Cserhalom utca és az Úszódaru utca határol. 2021 januárjában indult el az értékesítése

a 790 lakásos, 19 üzlethelyiségből álló, több, mint két hektárnyi területet felölelő projektnek, amely jelenleg Magyarország legnagyobb, egy helyen, egy időben, egy projekt alatt épülő lakásfejlesztése.

A Duna Terasz Grande két épületének tervezésén elismert építészeti irodák dolgoztak: a Vadász Építész Stúdió és az Óbuda Építész Stúdió, melyek a tervezés során az épített környezetet és a vízközeliséget is kiemelten szem előtt tartva törekedtek modern, letisztult, minőségi építészet megvalósulására az időtálló megoldások jegyében. Ez az építészeti koncepció jól illeszkedik Foka-öböl természeti környezetéhez is: fenntartható és zöld környezet a lakók és az oda látogatók számára. 

A Duna Terasz Grande lakásait két értékesítési ütemre osztva vezették be az ingatlanpiacra. A projekt sikeressége már a januári értékesítés kezdete után is jól látszott: két hónap után az első értékesítési ütemben eladásra kínált lakások harmadát értékesítették. 2021 márciusában az OTP Bank és Duna Terasz Grande Kft. között létrejött megállapodás értelmében a bank hitelt nyújt a lakóingatlan fejlesztésére, amely az ország legnagyobb társasházfejlesztés célú projektfinanszírozási hitele. 

Augusztusban előértékesítéssel indult a második értékesítési ütem; a fejlesztő a beruházás átadását 2023 márciusára tervezi, a kivitelező néhány napja a külső nyílászárók beszerelését is megkezdte. A folyamatosan növekvő érdeklődés és értékesítési eredmények mellett szeptemberre már elérték a közel 60 százalékos értékesítési szintet a teljes lakásállomány tükrében.

„Büszkék vagyunk az eddig elért eredményeinkre, hiszen számunkra ez jól jelzi a töretlen vásárlói bizalmat – emelte ki Tóth Csaba, a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport ügyvezető igazgatója. – Úgy gondoljuk, hogy fenntartható, mégis időtálló lakóingatlan beruházást hozunk létre a piacon, amelyben minden korosztály megtalálhatja a számára legmegfelelőbb lakókörnyezetet. Reményeink szerint az értékesítési volumen továbbra is hasonlóan alakul majd, mint eddig; bizakodóak vagyunk a jövőre nézve.”
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Építőipar a gyerekek szemével

Építőipar a gyerekek szemével

Hatszögletű mesék a KÉSZ Csoporttól.

Lenovo ThinkPad mobil munkaállomások növelik a KÉSZ Csoport teljesítményét (X)

Lenovo ThinkPad mobil munkaállomások növelik a KÉSZ Csoport teljesítményét (X)

Magyar mérnökök tapasztalata egy technológiai világcég termékeivel.

Hirdetés