Szerkezetkész a Duna Pearl.

A főváros pesti oldalának legnépszerűbb kerületrészén, a tizenharmadik kerület Újlipótváros területén elkészült a szerkezete az utolsó beépíthető telken megvalósuló nagyberuházásnak. A közvetlenül a Duna-part mellett épülő Duna Pearl építkezés elérte legmagasabb pontját, ebből az alkalomból tartották meg a hagyományos Bokréta-ünnepséget és rövid bejárást tartottak a különleges építkezési területen. A Polat által fejlesztett Duna Pearl 2022 második felében kerül átadásra.  

„Hosszú ideig nem lesz elérhető újépítésű lakás ebben a frekventált, népszerű lakóövezetben, a Duna Pearl az utolsó még beépíthető telken valósul meg” – mutatott rá Szabó Bálint, a beruházó cégvezetője. Hozzátette, hogy a beruházás mögött álló befektetők még jól emlékeznek arra a folyamatra, amelynek során az építkezés egy online árverésen került a birtokukba. Jó látni, hogy a szerkezeti munkálatok befejeződtek, és az ingatlanegyüttes már a szemünk előtt áll.

A beruházás részeként 193 lakást, egy Budapesten korábban még nem jelenlévő nemzetközi luxus szállodalánc 103 szobás első tagját, valamint kávézókat, üzlethelyiségeket, éttermeket adnak át 2022 végéig. Az „Egyedi, akárcsak Ön” szlogennel 2019-ben induló értékesítés során a lakások egyharmadát már eladták. A projektben 3+1, 2+1 és 1+1 lakásmixből válogathatnak az érdeklődők. A teljes beruházás összértéke mintegy 70 millió EUR lesz.

Az építkezés során elsődleges a fenntarthatósági szempontok és a kényelmi szempontok összehangolása. Az EU építkezési szabályzatának megfelelően az épületegyüttes 20 százaléknyi megújuló energiát használ majd, ideértve a legkorszerűbb eljárásnak számító, a levegőből melegvizet előállító szivattyúrendszert, valamint a födémszerkezetbe épített hűtő-fűtő megoldásokat is. Az építkezés során jelentős arányban használnak fel természetes követ és fa alapanyagot is.

A beköltöző lakók teljesen gépesített, beépített lakásokat vehetnek át. A lakóépület prémium konyhái és gardróbjai, intelligens megoldásai is erősítik a luxus érzetet. Mindegyik lakásban található mosogató, hűtő, főzőlap, sütő és páraelszívó is. Ezek mellett a lakók kényelmét szolgálja az okosotthon rendszer, amivel könnyedén irányíthatják a mennyezetben kialakított hűtő-fűtő rendszert, világítást és az elektromos redőnyöket. Ezek minden lakás alapfelszereltségét képezik és ezek miatt is emelkedik ki a Duna Pearl a többi versenytárs közül.

„Tisztában vagyunk vele, hogy óriási felelősséget jelent, hogy mi adjuk át Újlipótváros utolsó, lakáscélra beépíthető területét. Az Újlipótváros különleges kis szigete a fővárosnak, egyszerre polgári, történelmi és kisvárosias atmoszférájú negyed, összetartó, egymást szinte névről ismerő lakóközösséggel. Emiatt is fontos, hogy a megvalósuló beruházás jól illeszkedjen a kerület szövetébe”

– hangsúlyozta Szabó Bálint, aki hozzátette, meggyőződésük, hogy a Duna Pearl sokkal többet ad a városrésznek, mint amit a lebontott és elkerített egykori bankszékház adott. „Az építkezés keretében megújítjuk a környező közterületi burkolatokat, felújítjuk a járdákat, a Pozsonyi út felőli részen új parkrészeket alakítunk ki, és természetesen minden oldalról megnyitjuk a zöld felületet, újonnan kialakított nyilvános, közösségi tereket a városrész lakóinak, látogatóinak számára” – hívta fel a figyelmet Szabó Bálint, aki kiemelten fontosnak nevezte, hogy a Duna Pearl az egész környék számára új szolgáltatásokat, üzleteket, éttermeket és kávézókat is biztosít majd, tovább pezsdítve Újlipótváros amúgy is üdítően pezsgő társadalmi életét. 

„Hosszú út vezetett a mostani mérföldkő eléréséig. Ha úgy vesszük, felfoghatatlan eredmény, hogy ma már a legmagasabb pont, a kilencedik emelet elérésére koccinthatunk. Én személyesen is szeretném megköszönni minden kollégámnak, a generálkivitelező KÉSZ-nek, valamint az összes projekten dolgozónak, hogy hozzájárulnak a projekt megvalósításához” – idézte fel a kezdeteket Szabó Bálint.

„A Duna Pearl Társasház és Szálloda projekt számunkra kiemelt megbízásnak számít és különleges odafigyelést igényel” – mondta Tápai Árpád, a KÉSZ Csoport generálkivitelező tagvállalata, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgató-helyettese. „Az építkezés környezete, elhelyezkedése nem csak rendkívüli organizációt kíván nap, mint nap, hanem volumenben a legnagyobb luxus lakás-hotel komplexum a jelenlegi munkáink között. A megbízás során lehetőségünk van a generálkivitelezés számos területén közreműködni és a modern kor követelményeinek megfelelő társasházi lakásokat, szállodai szobákat, kiszolgáló helyiségeket - mint például étterem – létrehoznunk” – tette hozzá Tápai Árpád.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kormánytámogatással erősíthet Skandináviában a KÉSZ Metaltech

Kormánytámogatással erősíthet Skandináviában a KÉSZ Metaltech

Százmilliót költhet nemzetközi marketingre a KÉSZ Csoport tagvállalata.

A KÉSZ Csoport része lett a Greenergy

A KÉSZ Csoport része lett a Greenergy

Energetikai céget vásárolt az ország egyik legjelentősebb építőipari szereplője.

Tovább bővítheti szolgáltatási palettáját a KÉSZ csoport

Tovább bővítheti szolgáltatási palettáját a KÉSZ csoport

Sáray Zoltán, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgatója az Octogon podcastben.

Hirdetés