Hirdetés

Feltűnt a horizonton a Futureal legmagasabb lakóháza

A varsói Horyzont Praga 54,5 méter magas, és 164 lakásból áll 17 szinten.

Befejeződött Magyarország vezető lakásfejlesztője, a Cordia legújabb varsói lakóépületének építkezése, az első lakók már meg is kezdhették a beköltözést. Az 54,5 méter magas Horyzont Praga a Futureal-csoporthoz tartozó vállalat eddigi legmagasabb lakóháza. A Cordia Lengyelországban 3500 otthon építését tervezi a jelenleg kivitelezés alatt álló közel 900 lakáson túl.

A 17 szintes, 164 lakásból álló Horyzont Praga a lengyel főváros egyik leghíresebb és legkedveltebb negyedében, a Praga Poludnie kerületben található – a fejlesztés is innen kapta a nevét. Az 54,5 méteres épület a Cordia történetének eddigi legmagasabb lakóháza. Azonban nem a Horyzont Praga a vállalat első varsói projektje: ezt megelőzően a Zielone Bemowo elnevezésű fejlesztés készült el. 

„A Cordia lengyelországi kínálatában jelenleg számos, prémium kategóriás projekt szerepel: ilyen például a Leśna Sonata Sopotban, a Villa Jaśkowa Dolina Gdańskban vagy Krakkóban a Safrano. A Horyzont Praga volt azonban az első és határozottan sikeres kísérletünk arra, hogy belépjünk ebbe a piaci szegmensbe” – mondta Földi Tibor, a Cordia International igazgatóságának elnöke. 

Az épületkomplexum egy 17 szintes és egy ötszintes tömbből áll, ahol a lakók kényelmét egy zöld belső udvar, a két szintnek megfelelő belmagasságú lobby, a földszinten található szolgáltatóegységek, a kétszintes – elektromosautó-töltőkkel is felszerelt – mélygarázs, valamint kerékpártárolók is szolgálják. Az épülettől a szomszédos kerületek akár autóval, akár busszal gyorsan elérhetőek, de a közelben épül majd Varsó harmadik metróvonalának egyik megállója is.

„Az erős magyar piac mellett Lengyelország is egyre fontosabb szerepet játszik üzleti tevékenységünkben. A lengyel piacon jelenleg közel 900 lakás kivitelezése zajlik, további 3500 otthon építését tervezzük, és terveink szerint 500 lakást adunk át az idén. A Cordia és a Polnord márkanevek 2021-ben 745 otthon eladásával számolunk, ami az idei, összes piacunkat érintő értékesítési tervünk közel felét teheti ki. Évente mintegy 750-900 lakás eladásával tervezünk Lengyelországban, de a további telekvásárlási terveinket is figyelembe véve a későbbiekben elérhetőnek tartjuk az évi több mint ezer otthon értékesítését is” – fogalmazott Földi Tibor

A Horyzont Praga projekt mellett Cordia Krakkóban, Varsóban, a Hármasvárosban (Sopot, Gdansk, Gdynia) is aktív, de a tervek szerint más lengyelországi városokra is kiterjeszti majd tevékenységét. Az idén a Cordia három új fejlesztést indított el a lengyel piacon, a Polnord portfóliójával együtt pedig az idén több mint 650 lakás meghirdetését tervezi.
 Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Napi 50 ezer vásárlóra számít Budapest első okosplázája

Napi 50 ezer vásárlóra számít Budapest első okosplázája

Hamarosan több mint 800 szakember dolgozik majd egyszerre Buda legnagyobb bevásárlóközpontján.

Átadták a Kapás 21 társasházat

Átadták a Kapás 21 társasházat

Az épületet az FBIS Építészműterem, míg a lobbyt az S39 Hybrid Design stúdió tervezte.

Így teszik otthonná a lakást a lámpák

Így teszik otthonná a lakást a lámpák

A 2019-es lámpatrendek jegyében 3+1 praktikus tipp azoknak, akik a lakásuk világítását szeretnék hangulatosabbá tenni.

Hirdetés