Az épületet az FBIS Építészműterem, míg a lobbyt az S39 Hybrid Design stúdió tervezte.

Elkészült a Cordia exkluzív bel-budai beruházása, a többszörös díjnyertes Kapás 21 társasház. A fejlesztés igazi ritkaság a Rózsadomb lábánál, hiszen a környéken gyakorlatilag nincsenek már lakóingatlan-fejlesztésre alkalmas telkek, ezért az új otthonok kínálata is korlátozott. A prémiumkategóriás épület különlegessége a kiemelkedő építészeti design mellett a földszinti lakásokhoz tartozó saját kert, valamint a legfelső szintek panorámás otthonainak AA besorolásnak megfelelő energiahatékonysága.

Kapás 21. Építész: FBIS ÉpítészműteremKapás 21. Építész: FBIS Építészműterem

Magas presztízsű környéken, a Rózsadomb lábánál, Bel-Buda egyik utolsó üres telkén épült fel a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia prémiumkategóriás lakóháza, a Kapás 21. A 2016 őszén elindult fejlesztésben 98 lakás kapott helyet, változatos kialakítással. „Ez a fejlesztés is megerősíti a Cordia piacvezető szerepét és azt a törekvését, hogy a legmagasabb szintű elvárásoknak megfelelve értékálló, biztonságos befektetésnek számító, kiemelkedő minőségű otthonokat adjunk vásárlóinknak. Bel-Buda gyakorlatilag szinte megtelt, a jövőben nemigen várható, hogy más új lakóingatlan-fejlesztések induljanak, így jó döntést hoztak azok, akik ebben a projektben vásároltak új otthont” – fogalmazott Földi Tibor, a Cordia vezérigazgatója. 

A Kapás21 a Portfolio Lakás 2017 Konferencia résztvevői és a portál olvasóinak voksai alapján kiérdemelte a legjobb budai ingatlanfejlesztés díját a 100 lakásosnál kisebb beruházások körében, az Iroda.hu által meghirdetett Az Év Irodája versenyen pedig 2018-ban „Az év lakóingatlanfejlesztése” elismerést nyerte el.

A FBIS Építészműterem által tervezett Kapás 21-ben közel 6900 négyzetméteren alakítottak ki otthonokat, az épülethez zöld belső kert is tartozik. A csendes utcában elhelyezkedő elegáns társasháztól néhány perces sétával elérhető a Duna-part, a Millenáris Park, a budai Várnegyed vagy éppen a Margitsziget. A házba belépőket fogadó elegáns lobbyt az S39 Hybrid Design stúdió tervezte.

Kapás21 lobby. Design: S39 Hybrid Design stúdió

Az épület a szomszédos telkeken lévő sokszínű és különböző magasságú épületek között alakít ki rendet. Az alsó 5 szint a szabályozás szerinti 18 méteres homlokzatmagasságot tartja, egységes tömbje nyugalmat, visszafogott mozgalmassága kellő játékosságot ad. A felsőbb szintek visszahúzott tömegeinek mozgatása a szomszédos épületek különböző magasságait hidalja át. Az alsó egységes tömeget az esztétikumot és a tartósságot figyelembe véve ragasztott téglaburkolattal alakították ki, míg a felette lévő visszahúzott tömegek terpesztett fémlemez burkolatot kaptak, antracit üveg betétekkel. Az erkélylemezek, loggiák és a külső menekülőlépcső vasbeton szerkezetét Schöck hőhídmegszakítóval alakították ki, ezáltal megjelenésük úgy maradhatott karcsú és esztétikus, hogy közben a mai hőszigetelési követelményeket is teljesítik.

A prémium minőségben felépített ingatlan különlegessége, hogy mindegyik lakás okosotthon is egyben, a két legfelső (7-8.) emeleten található, páratlan panorámájú, hatalmas teraszokkal körbevett lakásokat pedig mennyezethűtéssel és –fűtéssel szerelték, amit külön hőszivattyús rendszer működtet. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha a 7-8. emelet önálló épület lenne, AA energetikai minősítés volna rá érvényes a jelenleg hatályos jogszabályok szerint.

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Morphosis épülete lehet Los Angeles új ikonja

A Morphosis épülete lehet Los Angeles új ikonja

Los Angeles bulinegyedében 2021-ben kezdődik az építkezés.

Így nézne ki az Országos Széchényi Könyvtár új épülete az A4 Stúdió tervei szerint

Így nézne ki az Országos Széchényi Könyvtár új épülete az A4 Stúdió tervei szerint

A koncepciót beválasztották a S.ARCH nemzetközi építészeti konferencia döntősei közé.

A kevesebb több vagy unalmas? - 10 posztmodern épület

A kevesebb több vagy unalmas? - 10 posztmodern épület

A macskára hasonlító óvodától a gótikus katedrálisra emlékeztető irodaépületig.

Hirdetés